Läti maitseid tutvustav õhtusöök oli jagatud kolmeks teemaks, täpsemalt kolmeks ruumiks. Koiva ehk veeruumis pakuti erilise etenduse saatel suppi, silmusid ja söödavat merevaiku. Metsaruumis esitleti Läti varandust - kasemahla ja kopraliha. Aasaruumis aga said külalised nautida mesilaste sumina saatel desserti.

Läti toidud, maitsed on meile eestlastele väga tuttavad, kuna toitume ju samadest asjadest. Samas on suutnud Läti peakokad anda neile tuttavatele maitsetele uue nurga. Lätlastele meeldib rohkem mängida magusate kastmetega, nad hindavad kõrgemalt just metsast ja aasalt leitavat obskuursemat toidukraami. Lisaks vaatavad Läti gastronoomi oma maitsete arendamisel ja ideede kogumisel pigem ajalukku, kui naabrite suunal - Lätis on pigem levimas arhailiste maitsete trend, mitte meil ja kogu Põhjalas normiks saanud New Nordic suund.

Väga unikaalsel kombel olid Riias asuva "Restaurant 3" peakokad Eriks Dreibants ja Juris Dukalskis seganud kokku metsikud maitsed metsast, aasalt ja jõest: suitsutatud kopraliha õllemoosi ja musta leiva puruga, röstitud silm musta küüslaugukreemiga, hirveliha kuivatatud ploomikastmega ning metsamarjade moosid hapukoore ja musta leivaga. Kõik tuntud lapsepõlveroad.

Euroopa gastronoomia regiooni (European Region of Gastronomy) tiitel loodi kohalike toidukultuuride edendamise, traditsioonide säilitamise ja gastronoomilise juurdekasvu eesmärgil ning muidugi turismi arendamiseks nendes piirkondades. Euroopa gastronoomia regiooni kandidatuuriks valmistudes, lõi Riia-Koiva piirkonna projekti eestvedajad koos koostööpartneritega erilise „Wild at palate" kontseptsiooni, mille põhimõtteks on populariseerida neid tooteid ja tooraineid, mis on saadaval Läti metsades, jõgedes, aasadel ja mujal.