Pärnumaa tähtsaimad maitsed, mis meie piirkonda eristavad on räim ja kurk. Räim on rannarahva igapäevane toit ja rahvuskalaks tituleerituna Eestimaa kõrgeima tunnustusega kala ühtaegu, mis maitseb ühtviisi hästi soolatult, praetult või marineeritult. Oleme uhked, et enamus meie rahvuskalast püütakse just Pärnumaalt.

Kurk on olnud rannarahva jaoks elutähtsal kohal aastasadu. Pärnumaa rahval on oma kurgisort Tahkuranna muurom ja kurgile pühendatud toidupidu Tahkuranna Kurgifestival, mis toob meile igal aastal tuhandeid külalisi.

Toit on olnud prioriteetseks teemaks Pärnumaa piirkonna arendamisel juba aastaid. Selleks, et Pärnumaa maitsed jõuaksid võimalikult paljudesse kodudesse, kutsume üles maitsete aastast osa saama nii toidupakkujaid kui ka kodukokki, eelistades Pärnumaal toodetud toidukaupa. Lisaks toimub aasta jooksul hulgaliselt toidusündmusi nii Pärnu linnas kui Pärnumaal, mis täidavad kogu aastat. Toidupiirkonna sündmused saavad alguse juba kevadel, suvine ürituste kalender on eriti tihe ja lisaks on uusi põnevaid toidupidusid tulemas ka sügisel. Ootame kõiki suuri ja väikeseid Pärnumaa toidusündmustele, mille ülevaadet näeb www.visitparnu.com/maitsed.

Pärnumaa maitsete aastal soovime tunnustada kohalikke toidutootjaid- ja pakkujaid piirkonna toidupärandi hoidmise ning säilitamise eest. Soovime väärtustada kohalikku toitu, suurendada selle kasutajaskonda ning tunnustada ettevõtjaid, kelle tooted on valmistatud kohalikku traditsiooni järgides või unikaalset retsepti kasutades.

Pärnumaa maitsete aasta eesmärgiks on tutvustada piirkonna toitu aasta jooksul miljonile Pärnumaa Maitsete Saadikule. Pärnumaa maitsete saadikuteks peame kõiki neid, kes saavad osa Pärnumaa maitsetest kodus, restoranis või piirkonna toidupidudel.