FOTOD | Eesti Parimaks Pudrumeistriks valiti Triinu Võsu, kes küpsetas rukkihelbe pudru porgandi ja jõhvikatega
Zürii hinnangul pälvis see rukkihelbe puder porgandikrõpsude- ja jõhvikatega enim poolehoidu erineva ettevalmistuse ja suurepärase maitse tõttu. Andrus Laaniste kinnitas, et just rukkihelveste eelnev röstimine kuival pannil tõi ehedalt välja puhta rukki maitse.
Triinu Võsu on Tartust pärit hobikokk, kes peale võitu kinnitas, et enda väljamõeldud retsepti järgi valminud pudrust saab nüüd kindlasti nende pere püsilemmik.
Eesti Parima Pudrumeistri võistluse žüriis olid:
- Helena Kõivsaar (Eesti Parim Pudrumeister 2015)
- Kristiina Štõkova (Eesti Parim Pudrumeister 2016)
- Andrus Laaniste (Academic FoodLab kokk)
- Mihkel Kalbus (Eesti Maitsete Saatkonna saadik)
- Pille Petersoo (toitumisalase veebilehe Nami-Nami asutaja ja juht)
- Hardi Nurmine (Eesti Peakokkade Ühenduse asepresident)
- Paljas Porgand (blogija ja kokaraamatute autor)
Konkursi lõppvooru jõudis 10 finalisti, kes valiti Facebooki Herkuless lehele saadetud retseptide põhjal.
Konkursi läbiviimist toetab teraviljahelveste tootja Herkuless ning konkursi korraldamise eesmärk on propageerida hommikupudru söömist ja tervislike toitumisvalikute tegemist teraviljatoodete tarbimise näol. Puder on läbi aegade olnud maitsev ja tervislik valik juba meie esivanemate toidulaual.