Rika Maezawa avas oma esimese restorani Tokios 2003. aastal pärast koolituse saamist mitmetes tuntud Jaapani restoranides. Tema toidufilosoofias on keskne roll köögiviljadel ja hooajalistel Jaapani kodustel maitsetel. Inspireerituna nii Jaapani ajaloost – kuni Edo perioodini 1603.–1868. aastatel – kui välismaistest mõjutustest, loob Maezawa tänapäevaseid, ent nostalgiahõngulisi köögiviljarohkeid eineid, mis lähevad kaugemale Jaapani köögi tavapärastest piiridest.

„Pardamenüüsse lisanduvad killud hooajalistest Jaapani maastikest," kirjeldas Rika Maezawa oma toidufilosoofiat ja Finnairi jaoks loodud menüüd. „Toidu kaudu tahan reisijatega jagada unikaalseid Jaapani elamusi ja hooajalisust. Olen kasutanud koostisosi nii Jaapanist kui väljastpoolt, et maitsed oleks tuttavad jaapanlastele, aga ka teistele klientidele,“ lausus ta.

„Finnairil on väga hea meel uue koostöö üle meie esimese Jaapani signatuurmenüü koka, Rika Maezawaga,” ütles Finnairi lennuteenindusjuht Maarit Keränen. „Toit mängib kliendikogemuse juures olulist rolli ja meie reisijad naudivad kindlasti Jaapani hooajalisi maitseid, mille Maezawa eined pardale toovad,“ lisas Keränen.

Finnair alustas oma signatuurmenüü partnerluste programmi 2013. aastal ja on teinud läbi aastate koostööd paljude tunnustatud kokkadega, kes on loonud Finnairi äriklassi jaoks oma signatuurmenüüd. Rika Maezawa koostatud viieosalist hooajalist signatuurmenüüd saavad Finnairi äriklassi reisijad proovida Tokio-Helsingi lendudel.

Oma Maitse