Fazer loosis enam kui 250 osaleja vahel välja kümme õnnelikku, tänu kellele saadab ettevõte Musta leiba ühtekokku kümnesse erinevasse riiki. „Lisaks meie lähiriikidele jõuavad leivasaadetised näiteks kaugesse Hiinasse ja eksootilisse Bahreini, lummavale Islandi saarele ja mägisesse Gruusiasse, aga ka Eesti kaitseväelaste toidulauale Liibanonis,“ sõnas ta.

„Oma algatuse põhjal saame öelda, et ütlus – igas maailma sadamas on üks eestlane – peab igati paika! Eriti hea meel on selle üle, et inimeste suhted püsivad hoolivad ja lähedased pikkadest distantsidest ja harvadest kohtumistest hoolimata,“ lisas Kaarma.

„Osavõtjate kommentaaridest jäi kõlama, et ehkki inimeste eluteed viivad sageli kodumaast kaugele, siis igatsus musta leiva järele on püsiv,“ selgitas Kaarma.

Kaarma sõnul võiks leivaüleskutsest kujuneda iga-aastane traditsioon, mis aitaks ka võõrsil viibivatel inimestel Vabariigi aastapäeva traditsiooniliste toitude saatel tähistada.

Tänavuse algatuse tulemusena jõuab kümne võõrsil elava eestimaalase koju saadetis magusa üllatuse ja Fazer Must näkileibadega, et kaugel maal elavad eestlased saaksid kogeda musta leiva maitset võimalikult kvaliteetsel kujul.