Võistlusel osales 36 veinieksperti, kes kahe päeva vältel näitasid enda oskusi ja teadmisi. 12 poolfinalistist pääsesid finaali neli parimat ning just nende hulgast krooniti võitjaks lätlane Tomsons.

Tomsonsi sõnul oli võistlus väga professionaalselt organiseeritud. „Tavapäraselt pidid võistlejad läbima raske teooriatesti, pimemaitsmised, veini ja toidu sobitamise ülesanded ning praktilised teenindusülesanded. Lisaks olid korraldajatel varuks ka üllatusülesanded, näiteks pidime sooja veini jahutama,“ selgitas Euroopa parim sommeljee.

Tomsonsi hinnangul oli kogu võistluse jooksul kõige raskem hoida meelerahu. „Finaal oli justkui suur lava-show, millest sotsiaalmeedia vahendusel sai osa 26 miljonit inimest, Praegu olen ma veinimaailma tähelepanu keskpunktis ning paljud inimesed on mulle õnne soovinud ja kutsunud erinevatele veiniüritustele kogu maailmas. Nüüd alles töö algab,“ selgitas võidukas sommeljee.

Eestit esindanud Ketri Leis saavutas 18. koha.

Kahepäevane sommeljeede konkurss toimus sel aastal 14. korda. Kui varasematel aastatel on välja selgitatud vaid Euroopa parim veinitundja, siis kuna sel aastal osalesid sommeljeed ka Marokost, Lõuna-Aafrika Vabariigist ja Mauritiuselt, omistati võitjale tiitel Euroopa ja Aafrika parim sommeljee 2017. aastal.