Samal ajal vaatavad meie lapsed oma helendavatelt ekraanidelt Põhjamaade kokki, parimaid pagareid, “MasterChefi” võistlusi ja muid meelelahutuslikke toidusaateid, ise võib-olla hoopis tšipsipakist palukesi nosides. Kuid tasapisi tekib neis teadmine, et toit pole ainult kõhutäide. Ükski tele-show ei asenda seda, mis toimub meie koduses köögis. Nälg kasvab ja paneb nii mõnegi diivanil kössitaja tegutsema, endale ise süüa tegema. Aga enne seda peab ta olema kogenud seda, mis on päris lõhn. Mis tekib näiteks küüslaugu ja sibula praadimistest või värske tilli hakkimisest supitirina kohal. See on põhiosa tuleviku-foodie’de maailmatajust.

Mulle tundub aina enam, et heas ja väga sageli just lihtsas toidus nähakse ehk juba kümne aasta pärast mitte ainult toitainete arvutamise kohustust, vaid hoopis enese väärtustamist. Väikestel igapäevastel asjadel — nagu kodune toit — on omaette tähendus, ja me teame, kes on meie hommikuse kodujuustu valmistanud ning mis loomadelt on selleks piim pärit. Nii teadsid seda ka meie vanaemad. Ring on täis saanud.

Eesti on täpselt nii suur, et “uuele” suhtumisele omalt poolt võimsaid tuure juurde puhuda. Me armastame oma maa saaki ka ilma ülearuse tähelepanuta, kuid omaette kombeks on saanud selle auks siiski valjult trumme põristada. Nii lööme meiegi kulbid ja pajad kõlavalt kokku ja pakume teile välja hunnitult mõnusaid igapäevaroogi juhuks, kui omal ideedest parajasti pea tühi. Kellega seda poleks juhtunud?

Sooje ja õdusaid hetki köögilaua ääres!

Oma Maitse erinumber Kodused Toidud on nüüd saadaval suuremates kauplustes üle Eesti. Lihtsalt mine poodi ja soeta see tubli abimees oma elu lihtsustamiseks. Kui aga soovid end Oma Maitse teemade ja tulevaste erinumbritega kursis hoida, siis telli ajakiri otse koju aadressilt lehed.ee/omamaitse.