Mattoni Grand Drink mokteilide valmistamise üheks eelduseks on muuhulgas see, et valminud jook oleks kalorivaene, värskendav ja uudne. Kõige selle poolest võistlusel osalenud suurepärased moketilid ka silma paistsid.

EBA presidendi Margit Kikase sõnul on Mattoni Grand Drink oluline võistlus, millega jõuab laiema avalikkuseni muuhulgas see teadmine, et baarmenid tahavad ja suudavad segada kokku ka suurepäraseid joogimaailma kunstiteoseid veest ning muudest alkovabadest koostisosadest, andes sellega oma panuse vastutustundliku tarbimise kultuuri.

18.-19. juunil toimunud võistlusel osalemiseks oli kõigil International Bartenders Association'sse (IBA) kuuluval 65-l riigil võimalik saata oma riigis toimunud eelvõistluse tulemused, võidukokteili retsept ning lühike video võitjast oma kokteili valmistamas. Eeltoodu alusel kutsus Mattoni Grand Drink korralduskomitee osalema 23 riigi võistlejad, kelle kokteilid ja esitlused osutusid komitee otsuse alusel parimateks.

Kahepäevane võistlus päädis pühapäeva, 18. juuni õhtul Praha peaväljakul aset leidnud võimsa teleshowga, mida jälgis kohale saabunud umbes 15 000 inimest ning mijonid inimesed Tsehhis, Slovakkias ja teistes naaberriikides otseülekande vahendusel.

Viie finalisti hulgast krooniti tänavuseka maailmameistriks Ladislav Dobos Slovakkiast, kes valmistas mokteili nimega 'A TOUCH OF SPRING' :

  • 25g Freshly värskelt pressitud fenkoli
  • 5cl porgandi-õuna mahla
  • 1cl aniisi siirupit (Monin)
  • 1cl Green Ginger & Lemongrass cordial
  • 0.5cl värske laimimahl
  • Jook on pikendatud 10cl Mattoni gaseeritud veega