Eesti koduleibade konkurss Leiburi Leivategu otsis aastast aastasse parimaid leivaretsepte Eestimaa kodudest. “Võiduleibade autorid said kaasa rääkida nii leiva nime väljamõtlemisel, pakendi kujunduse loomisel kui ka oma retsepti tööstuslikuks tootmiseks kohandamisel,” ütles Lankots ning lisas, et Leibur on koduleibu tarbijateni toonud ligi 3 miljonit pakki.

“Konkursi Leiburi Leivategu esimesed aastad olid koduse leivaküpsetamise uus tõusuaeg, huvi nii konkursi käigu kui võiduleibade vastu oli ühiskonnas väga suur. Edasine areng on viinud aktiivsemad leivahuvilised iseseisva ettevõtluseni. Leiva küpsetamine oma perele ja sõpradele on tänaseks tõeliste toidusõprade iganädalane mõnus tava ning traditsioonid jätkuvad,” lausus Leiburi juhataja.

Leibur algatas konkursi koduleiva küpsetajatele aastal 2012, kui ettevõte tähistas suurt juubelit: 250 aasta möödumist oma ajaloolise eelkäija, J.V Jaekchi leivatöökoja avamisest. Kahel esimesel aastal otsiti rukkileibu, kolmandal aastal seemneleiba ja neljandal korral peenleiba.

Konkursi toimumise aastate jooksul saadeti Leiburisse kokku üle 200 erineva loomislooga leivaretsepti.

Itaalia leib ja sai