Ained: 1 muna, 1 klaas piima, 1 klaas nisupüüli

Valmistamine: Muna klopitakse lahti, lisatakse pool piimast juurde ning segatakse jahudega. Siis lisatakse ülejäänud piim. Klopitakse taigent. Lastakse seista pool kuni kolmveerand tundi ja küpsetatakse vahvlirauaga.
Tavaline vahvlitaigen

Kartulivahvlid

Ained: 300 g keedetud riivitud kartuleid, 2,5 klaasi piima, 200 g jahu, 2-3 spl sulatatud võid.

Valmistamine: Kartulid ja jahu segada osa piimaga hästi läbi, sis lisada juurde ülejäänud piim ja sulavõi. Lasta taignal umbes 1 tund seista ja küpsetada.
kartulivahvlid

Kohupiimavahvlid

Ained: 50 g võid, 50 g suhkrut, 3 muna, 125 g jahu, 1 klaas rõõska koort, 125 g kohupiima.

Valmistamine: Või ja munarebud vahusatakse suhkruga. Lisatakse jahu ja läbi sõela surutud kohupiim, koor ja vahustatakse munavalged. Taigen kastatakse läbi ja küpsetatakse.
Kohupiimavahvlid

Liivavahvlid

Ained: 25 g võid, 100 g tuhksuhkrut, 65 g kartuli- ja 65 g nisujahu, maitseks riivitud sidrunikoort ja 3 muna.

Valmistamine: Või vahustatakse suhkruga, lisatakse munarebud, segatakse läbi. Nüüd lisatakse segatult jahud ja sidrunikoor, lõpuks vahustatud munavalged. Kastetakse läbi ja küpsetatakse vahvlipannil.
Liivavahvlid

Pärmivahvlid

Ained: 100 g võid, 4 mina, 25 g pärmi, pool liitrit piima, 2 tl suhkrut, veerand tl soola, 250 g jahu, riivitud sidrunikoort.

Valmistamine: Munad klopitakse lahti koos suhkru ja soolaga, lisatakse juurde pärmi, sulavõid ja sidrunikoort. Kastetakse jahud juurde ja lastakse paar tundi soojas kohas kerkida. Nüüd klopitakse taigen läbi ja küpsetatakse kohe.
Pärmivahvlid
Head katsetamist!
Eesti Naine, veebruar 1937, nr.2