“Seni on olnud võimalik leida poest mõni üksik, enamasti välismaine küpsis, mis on kogemata juhtunud olema taimne. Nende leidmiseks pidi ka pikalt etikette lugema ja eeltööd tegema,” kõneles Sandra Vungi.

Sellist luksust, et taimse toidu eelistajaid, keda on Eestis aasta-aastalt järjest rohkem, saaks kiirel päeval haarata möödaminnes poest valmiskoogi, pole olnud.

Sandra Vungi möönab, et heaks lahenduseks on alati iseküpsetamine, kuid tihtilugu napib selleks aega. “Ma tundsin puudust just sellest, et kiirelt poest läbi käies oleks võimalik kaasa osta vegan küpsised ja kooke, mis on toodetud Eestis ja mille kvaliteedis võib kindel olla,” lisas ta.

Toodete sihtrühmana näeb retseptide autor taimetoitlasi ja veganeid, aga ka neid, kes ei talu muna või piimatooteid. Samuti kõiki inimesi, kellele meeldivad lihtsalt head maitsed ning naturaalsed ja säilitusainete vabad küpsetised.

Sandra Vungi Vegan küpsetised tõi retseptide autoriga koostöös turule Austan Loodust Grupp, mis tegeleb mahekaubandusega.

Austan Loodust Grupp müüb Sandra Vungi Vegan küpsetisi praegu oma Mahemarketi poodides Mustamäel ja Pirital ning Viimsi marketis. Peagi lisandub sellesse nimistusse ka teisi poode.

Esialgu on valikus kolm toodet: pehmed kakao-apelsiniküpsised, krõbedad kaera-õunaküpsised ning maapähkli-porgandibrownied. Väiksema, 200-grammise karbi hind jääb tavapoodides umbes 2–3 euro vahele.