Retsepte võib leida www.võileib.ee kodulehel, sotsiaalmeedias ning ka poodides projektis osalevate ettevõtete toodete juures. Kõik ideaalse võileiva meisterdamiseks vajalikud tooted on ühendanud ühtse logo alla ning märgistatud „Ideaalne võileivatoode“ kleepsuga. Otsi poest märki!

Särtsakas hommikune võileib uputatud muna ja veisesingiga (neljale)

  • 4 viilu Eesti Leivatööstuse rukkisepikut “Kodukakk”
  • 50 g Saaremaa Piimatööstuse võid soolakristallidega
  • 8 viilu Nõo Lihatööstuse veisesingi viile
  • 8 viilu Saaremaa Piimatööstuse Kadaka juustu viile
  • 8 tl Maadlexi Adžikat
  • 2 küpset avokaadot (Bambona)
  • 1 muna
  • soola ja pipart

Esmalt pošeeri muna. Selleks aja kastrulis soolaga maitsestatud vesi keema. Reguleeri vee keemist nii, et vesi keeks vaikselt. Löö toores muna suuremasse lusikasse või väiksemasse kaussi. Tekita segades keeva vee sisse ringjate liigutustega keeris ja aseta vaikselt muna keerise sisse. Nii ei valgu munavalge enne kalgendumist vees laiali. Keeda 3-4 minutit ja tõsta siis muna vahukulbiga välja. Maitsesta muna soola ja pipraga.

Määri sepikule soolakristallidega võid, aseta sinna Kadaka juustu viile, sinna peale aseta veisesingi viile ja kõige peale pane pošeeritud muna. Serveeri koos adžika ja avokaadoga.

Vaata rohkem retsepte SIIT!

Jaga
Kommentaarid