Sel aastal 30. aastapäeva tähistava võistluse kalaroa ja parima abikoka tiitel läks korraldajamaale Prantsusmaale. Eripreemia kandiku ja kanaroa eest pälvis Ungari.

Viie ja poole tunni jooksul tuli žüriile esitleda kaks tööd, mille toorained ja tingimused on varem välja kuulutatud. Pidulikul kandikul esitletud töö põhitooraine on sel aastal Bresse’i kana ja koorikloomad. Teine roog tuli kandidaatidel esitleda 100% taimne.

"Mul oli terve meie kaheaastase treeningperioodi ajal tugev tunne," tõdeb Bocuse d´Or Eesti eestvedaja Dimitri Demjanov. Tema sõnul on see positsioon meie väiksust arvestades suurepärane ja näitab stabiilset sooritust. "Olla selle suurvõistluse finaalis, on omaette saavutus ja tähelepanu riigile. Pääsesime siia ju eelvoorudega ühtekokku 64 riigi seast," lisab Demjanov.

"Olen mitmeid aastaid panustanud selle nimel, et finaali pääseda ja täna võistlesin siin täie enesekindlusega," märgib Eestit esindanud Dmitri Rooz. "Võin olla rahul, et hoidsin meie positisooni, kuid hinges lootis, et pääsen 10 sekka. Samas, nii minu tulemus täna kui ka eelnevate Eesti kandidaatide panus näitab selgelt, et Eesti kokad on maailma tasemel," sõnab Rooz.

Eesti kokale on kohapeale tulnud kaasa elama umbes 70-80 fänni Eestist. Dmitri Roozil on võistlusel abiks ka noorkokk Vladislav Borovik ja treener Pavel Djatškov. Kandik, millelt serveeriti kanaroog, on loodud Risto Tali, Rait Siska ja Bruno Lillemetsa poolt.

Võistluse võitis esmakordselt USA tippkokk Mathew Peters.

Teise koha pälvis Norra kokk Christopher William Davidsen.

Kolmanda koha viis koju Islandi kokk Viktor Andresson.

Parima vegetariaanliku võistlustöö esitas Prantsuse meeskond. Parima lihavaagna valmistas aga Euroopa võistluse võitja Ungari.