„Traditsiooniliselt on väga suur konkurents piimatoodete kategoorias, kus võistlustulle astub 15 toodet. Nende seast leiame nii erinevate maitsetega juustusnäkke, uudsete põnevate kategooriatena jogurtismuutid ja täispiimast tooted, aga ka esimese Eesti Parima Toiduaine tiitli pälvinud toote Võideksi uue funktsionaalse toote järeltulija,“ rääkis Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Tema sõnul on eriti suur rõõm valmistoitude kategooria suure osalejate arvu üle. „Kui eelmisel aastal oli valmistoodete kategoorias kolm võistlejat, siis tänavu on stardipakul tervelt 12 maitsvat toodet,“ lisas Potisepp.

Kolmapäeval, 16. märtsil valib hindamiskomisjon parimad tooted kõige tihedama konkurentsiga lihatoodete kategoorias, aga ka köögiviljatoodete, magustoitude ja muude toodete kategoorias. Kolmapäeval maitseb hindamiskomisjon ühtekokku 41 võistlustoodet.

Üldkonkursi hindamiskomisjoni tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Väike-ettevõtete konkursil kandideerivate piirkondlike toodete hindamised toimuvad 29. ja 31. märtsil ning kuldmärkidele kandideerivate toodete hindamine 6. aprillil.

Tänavusele konkursile esitati ühtekokku 190 toodet, millest 103 võistleb suurettevõtete konkursil ning 87 piirkondlike väikeettevõtete konkursil.