“Eesti toitumisspetsialistid peavad rukkileiba toitumise üheks oluliseks alustalaks, mida soovitatakse süüa vähemalt neli viilu päevas, kuid millegipärast jõuab see meie toidulauale aina harvemini,” sõnas Albei ja lisas, et eriti teeb muret rukkileiva vähene tarbimine noorte ja laste seas, kes sageli eelistavad leivale rasvarohkeid kartulikrõpse või saiakesi.

Selleks, et propageerida rukkileiva söömist eelkõige nooremate inimeste seas, on Fazer arendanud kaks kaasaegset rukkitoodet. Fazer Finest sarja lisandusid 93%-lise rukkisisaldusega Rukkitäisteraleib ning 100% rukkijahust tehtud Rukkiratas. Mõlemad leivad on e-ainete vabad.

Rukkileivas on rohkesti närvitalitlust toetavaid B-grupi vitamiine, vere kolesteroolitaset langetavaid ja soolestiku kasulikku mikrofloorat säilitavaid kiudaineid. Mineraalainetest on rukkileivas rohkesti magneesiumi ja kaaliumi, mis aitavad ennetada südame- ja veresoonkonna haigusi. Kiudaine- ja mineraalaineterikkam on rukkitäisterajahu.