Uue teenuse idee on väga lihtne: Nimelt registreerib EatWith oma kodulehel inimesed kokkadena ning atesteerib nende kodu ja köögi. Seejärel saab iga „kokk” oma menüü välja mõelda ja äpp'i postitada. Edasine sõltub sööjate huvist: kas leidub neid, kes soovivad New Yorki, Tel Avivi või Amsterdami külastades istuda õhtusöögilauda mõne kohaliku kodus pundi võhivõõrastega?

Süüa kohalikega nende kodus

EatWithi lõid 2012. aastal Guy Michlin ja Shemer Schwarz Tel Avivis, kuid see startis esimeste kodurestoranidega hoopis Barcelonas, kus on siiani kõige rohkem registreeritud „kokkasid” – üle 200. Praegu on teenus saadaval 23 riigis, meile kõige lähemal Poolas ja Venemaal. Kuna firma laieneb kiiresti, võib eeldada, et millalgi saavad kord nädalas oma restorani pidama hakata ka Eesti hobikokad.

Guy Michlini sõnul antakse EatWithis luba oma söögikoht avada ja inimesi toita vaid 4 protsendile soovi esitanud kodurestoranidest. Sõel on ülimalt tihedaks aetud just selleks, et kodurestorani valijad kindla peale ülimalt hea kogemuse saaksid. Just kogemus on see, mida teenus pakub – toit ise on väga tähtsal teisel kohal.

EatWith rakenduse loomine aitab luua täiesti uut kvaliteeti, maitseid ja sööke. Me kõik valmistame kodus oma roogi unikaalselt ning tänu sellele saab tervikõhtusöögi osadena pakkuda üsna veidraid kooslusi.

Vanad teenused topeltnelsonis

Suured ja tsementeerunud teenused, nagu taksondus, hotellimajandus ja toitlustus, on nutiseadmete ning uute kommunikatsioonivahendite abil võetud topeltnelsonisse ning nüüd ei otsusta nende sisu ja vormi üle enam riik või ettevõtja, vaid iga kodanik ise.

Uber tõi turule võimaluse hakata igaühel taksojuhiks ja pakkuda oma autoga sobival ajal taksoteenust. Hotellimaailmas suurt turbulentsi tekitanud AirBnb andis meile kõigile võimaluse oma kodust, maamajast või tühjast korterist näpuvajutusega rahateenimisvõimalus teha. EatWith teeb sama restoranimaailmas.

Tänapäeva noor ei hooli konventsionaalsest tööesteetikast ning valib omale töö, mis ei nõua viibimist kontoris ja kus tööprotsessist tähtsam on tulemus. Seesama noor ei soovi enam osta autot, sest liigub jala, ühissõiduki või rattaga, autot aga rendib.

Loomulikult ei kao kuhugi klassikalised Michelini-tärne koguvad tippköögid, loomulikult saab alati süüa kiirelt ja mugavalt tänavanurga-delis ning oma kohta ei kaota ka kõrtsid ja kohvikud. Uus põlvkond ootab aga söömiselt midagi täiesti teistsugust: kogemust, meeliülendavat meelelahutust ja uusi tutvuseid – seda kõike kellegi kodus.

EatWith toob meid äärmiselt distantseerunud sotsiaalsete suhete maailmast tagasi otse nende suhete sisse ning pakub sinna kõrvale ka klaasi veini ja mitmekäigulise lõuna.