Restoranimaailm on šokis ning kümned ja kümned maailma kuulsaimad ning parimad peakokad on saatnud Šveitsi külla oma kaastundeavaldused. Näiteks kirjutas maailmkuulus peakokk, kokkade maailmameistrivõistluste korraldaja Paul Bocuse oma Twitteri postituses, et "Violier oli suur kokk, suur Mees ja gigantne talent".

Üle-eelmise aasta detsembris Šveitsi telekanalile TV RTS antud intervjuus ütles Violier, et väga suur stress ja raskused tippkokanduses on vajalikud, et säilitada kõrged standardid.

"Köök ja see töö on minu elu. Ma lähen magama koos kokandusega ja ma ärkan taas üles gastronoomiasse," lisas peakokk.

Prantsusmaa rannikulinnas La Rochelle’is sündinud Violier valiti 2013. aastal Michelini restoraniatlase järel tähtsuselt teise giidi "Gault & Millau" poolt aasta kokaks. Enesetapu põhjuseid võib otsida lisaks stressile ka asjaoludest, et 2015. aastal surid lähestikku kaks talle äärmiselt olulist inimest: Violier kaotas oma lihase isa ning suri ka tema mentor ja "teine isa" Philippe Rochat.

Palju on räägitud ka asjaolust, et Michelini-tärnide tagaajamine, aga peamiselt neist kinni hoidmine, on toonud ette üsna palju enesetappe peakokkade seas.

Näiteks šokeeris maailma, eriti aga Prantsusmaad, 52-aastase elava kokanduslegendi ja kolme Micheli-tärni omaniku Bernard Loiseau enesetapp. Oli kuuldusi, et tema Burgundias asunud restorani La Côte d’Or pihta tehti kriitikat ning et ta võib jääda ilma oma kolmandast "tähest". Peale enesetappu selguski, et kolmas Michelini-tärn võeti restoranilt ära.

Eelmisel aastal leiti mitme Michelini-tärniga hinnatud restoraniomanik ja peakokk Homaro Cantu oma Chicago kodust pooduna. Põhjuseks peetakse tema vastu algatatud kohtuasja, mille tulemusel oleks mees jäänud ilma oma "tähtedest" ja ka restoranidest.