Seedeensüümide heaks saad ise üsna palju ära teha. Kui järgmine kord sööd mahepoest ostetud ananassi, siis ära viska minema selle kooretükke. Nii nagu soovitatakse tühja kõhuga hommikuti juua sidrunivett, nii võid sidruni asemel kasutada hoopis ananassikoort. Sama võid teha enne lõuna- ja õhtusööki. Kääritatud ananassijook on eriti hea siis, kui seedimine teeb liiga või sul on selja taga antibiootikumikuur.

Kogu asja mõte seisneb selles, et kääritatud jook (korraga umbes 1 dl) parandab tõhusalt soolestiku mikrobioota tegevust ja heade bakterite kasvu. Selleks tükelda ühe suurema ananassi koor väiksemateks tükkideks nii, et koore küljes oleks ka veidi viljaliha. Tõsta need suurde purki koos 0,5 kg rafneerimata suhkru ja 3 liitri veega. Jäta purk 20–30-kraadisesse ruumi kaheks päevaks. Kui ruum on jahedam, lase segul kauem käärida — see protsess peab kestma n-ö lõpuni. Siis kurna vedelik, vala juurde veel 1 liiter vett ja lase uuesti sel 12 tundi käärida. Nüüd on jook valmis. Kuna mikroobid kasutavad käärimise ajal oma toiduks suhkrut, pole vedelik enam magus. Soovi korral võid seda veidi magustada, näiteks veidikese mee või steviaga.

Oma Maitse