21 osaleva restorani peakokka on kampaanianädala menüüdesse kokku seadnud mitmeid põnevaid maitseid. Merekultuuriaastale vääriliselt on menüüs ka rohkesti mereande nagu näiteks siiafilee, tursk, koha, , meritint, merlang, latikas, hiidkrevetid, kammkarbid jt.

Pärnu Restorani Nädala avamine

Restoran Raimondi peakoka Marko Lumera sõnul on nende menüüs kasutatud kohalikku toorainet, millele on lisatud tavatuid nüansse. “Restoran Raimondi õhtusöögi eelroaks on põrsa ja pardiliha terriin, kus põnevat maitset annab ühe lisandina heinasuitsu peet. Pearoaks pakutavat lambatallekaela ja keelt on täiendamas põdrasammal, mis paljudele vaid männimetsast tuttav ja tuleb restoranis taldrikule serveerituna ilmselt üllatusena. Sellised väikesed nüansid toovad elevust ja pakuvad meeldejäävamaid elamusi,” lisas Lumera.

Pärnu linnavalitsuse arenguteenistuse juhataja Anneli Lepa sõnul on soov muuta restoranide nädala korraldamine Pärnus pikaajaliseks traditsiooniks. “Esimesel aastal oli meil hea võimalus küsida restoranide nädala külastajate käest tagasisidet, kust saime mitmeid tänuväärt ettepanekuid, mida sel korral rakendada. Lepa andmetel soovis koguni 81% külastajatest teha broneeringu internetis. “Külastajate soovist lähtudes olemegi koostöös vabalaud.ee keskkonnaga loonud võimaluse broneerida kodulehelt ja kohe mugavalt pangalingi kaudu ka tasuda,” lisas Lepp.

Pärnu Restoranide Nädala avamine

SA Pärnumaa Turism juhataja Kaire Ilus sõnul on seekord kaasatud ettevõtmisse ka kaks maakonna ettevõtet. “Eelmisel aastal avati Pärnu vahetus naabruses asuval kahel golfiväljakul heal tasemel restoranid ja kutsusime sel aastal ka nemad osalema. Loodame, et need uued kohad saavad seeläbi linnarahvale tuttavamaks,” lisas Ilus.

Pärnu Restoranide Nädal toimub 2.-10. aprillil 2016, eesmärgiga tutvustada Pärnu restorane nii eestimaalastele kui ka lähinaabritele. Lisaks soovitakse elavdada kohalike elanike restoranide külastusi, kui võimalust nautida head toitu ja sõprade seltskonda. Osalevad restoranid pakuvad kampaanianädalal 2-käigulist lõunasööki hinnaga 10 eurot ja 3-käigulist õhtusööki hinnaga 15 eurot. Erimenüüd pakutakse eelneva broneeringu alusel, broneerides vähemalt päev ette www.parnurestaurantweek.ee kaudu.