Toidumessil Tallinn FoodFest selgitati välja Aasta Kokk 2018, kelleks sai Vladislav Borovik restoranist Art Priori. Teise koha saavutas pingelises võistluses Ivan Derizemlja restoranist Cru ning kolmanda Mihhail Dementjev Promo Food Service Gastro Studio’st. Kokku osales finaalis 6 andekat kokka.

Ette antud tooraineteks olid seekord kohalik pärandpeet, vadak ja idud ning terve kodumaine vutt.

Kohtunik Emmanuel Wille sõnul oli võitja Vladislav Borovik teistest tehniliselt tugevam. “Eriti just pearoogade puhul oli vahe teistega suurem. Vladislavi vutivaagnal paistsid tema kogemused kohe välja. Kõik žürii liikmed olid päri, et just Borovik väärib esikohta,” ütles Wille.

Aasta Kokk võistlus on Eesti Peakokkade Ühenduse poolt korraldatav pikaealiseim ja professionaalseim kokkade võistlus, mis toimus tänavu juba 24. korda. Mitmed Aasta koka tiitli võitjad on tänaseks Eesti tuntuimad oma ala professionaalid. Nende seas on Vladislav Djatšuk, Inga Paenurm, Peeter Pihel, Martin Meikas ja ka tänavu Eestit Bocuse d’Oril esindanud Pavel Gurjanov.

Võistlust hindas rahvusvaheline žürii eesotsas šotlase Neil Thomsoniga, kes on ühtlasi ka Worldchefs Põhja-Euroopa regiooni president.

Oma Maitse