2. Heaks nipiks on märja rätiku lõikelaua alla asetamine (et vältida lõikelaua libisemist). Õli võiks hoida pigistatavas plastikpudelis ning soola ja pipart väikestes kaussides, kust vajadusel neid näpuotsaga krahmata saaks.

3. Nuga tuleks regulaarselt teritada. Kõige rohkem õnnetusi köögis juhtub just nüride nugadega. Hoia nuga puhtana ning pärast pesemist võõpa kuivaks, et tera ei tuimeneks.


color:#222222;mso-fareast-language:ET'>4. Kasuta ainult parimat võimalikku toorainet. Mida värskem, seda parem! Eelista kodumaist ning hooajalist. Mahemarketid ning turg on templid, kus tõelise koka hing õide puhkeb.

5. Külmas hoitavate toiduainete karbid märgista kuupäevadega, et hiljem tuvastada nende vanus. Kõige lollikindlamaks kontrollmeetmeks on nuusutamine ning väljanägemine. Kui haiseb, viska minema!

6. Retsept on pigem juhendiks, kui käsuks. Iga tähte näpuga taga ajades ei pruugi toit alati välja tulla. Lõpptulemuse annab ikkagi õige maitsete vahekord ning soolasuse paika timmimine. Maitsta tuleb igal sammul.

7. Enne küpsetamist veendu, et pann (või ahi) on piisavalt soe. Võimalusel eelista gaasipliiti. Prae alati kuumal pannil. Panni kuumuse testimiseks pane sinna näiteks tükike sibulat.

8. Või ja sool. Kuigi kumbki neist pole tervisele kasulikud, on just need kaks, mis teevad tavalisest toidust tõeliselt hõrgu roa. Prantsuse köögis pannakse võid absoluutselt igale poole. Üheks salarelvaks on ka šalottsibul, mis on tavalisest sibulast maitsekam ning magusam. Samuti on kavalaks nipiks ka happesuse lisamine sidruni või palsamiäädika abil. Kui sul on tunne, et midagi on toidust puudu, on selleks tõenäoliselt kas happesus või sool.

9. Serveeri toitu eelnevalt soojendatud taldrikul. Kodus võib taldrikut kuuma vee all loputada ning seejärel ära kuivatada. Soe taldrik hoiab ka toidu soojana.

Kokkamine ei ole keeruline, see vajab lihtsalt hoolikat ettevalmistust ja harjutamist!

Kasutatud allikas: Maitsed.ee, reddit.com