Soola lisamine veel tegelikult tõstab vee keemispunkti ning muudab vee keema minemist aeglasemaks. Sool aga on vees vajalik maitseaine, kuid tuleks lisada peale vee keema minemist.

MÜÜT: Pasta keetmiseks on vaja palju vett

Pasta keeb pehmeks sama hästi nii suures kui ka väikeses hulgas vees - oluline on vaid, et kogu pasta oleks pajas veega kaetud.

MÜÜT: Alkohol aurustub küpsetamisel toidust

Alkoholi täielikuks toidust aurustumiseks tuleks toitu hautada ja küpsetada enam kui kolm tundi. Soovitus on, et jätta tugev šerri või viin pastale või kastmele lisamata, kui tegemist on perekonnale mõeldud õhtusöögiga.

MÜÜT: Liha pruunistamine paneb lihamahla kinni

Tegelikkuses väheneb pruunistamisel liha mahlasus, kuid samas on enne ahju panemist liha pruunistamine ainus viis, et saada kuldne välispind.

MÜÜT: Mikrolaineahi hävitab toitaineid ja energiaväärtust

Mikrolained toimivad kiirelt ja lihtsalt ning toiteväärtuse mõttes ei ole kahju kuigi suur. Iga küpsetusviis vähendab ja muudab toiduaine toiteväärtuslikku bilanssi (negatiivses suunas) - tegelikkuses osutab mikrolaineahi toidule palju väiksemat mõju, kuna küpsetus toimub madalamal temperatuuril ja kiirelt.

MÜÜT: Toit peaks olema jahtunud enne sügavkülma tõstmist

Sügavkülmikusse ei tasu panna toitu otse pliidilt või ahjust, ei ole vaja ka toitu jahutada toatemperatuurini, kuna see annab võimaluse bakterite kasvuks toidul.

MÜÜT: Põletuse korral pane viga saanud kohale kohe jääd

Mõlemad põletavad, nii jää kui tuli. Pärast köögist saadud põletust ei ole hea panna vigastatud kohale kohe jääd, kuna see vigastab nahka edasi. Põletus tuleks asetada jaheda kraanivee alla ning hiljem siduda.