30.04.2019, 18:00
TÄHISTAME VOLBRIT! 6 soovitust, kuidas tudengiveinist täiesti arvestatav kokteil teha
Kindlasti on enamik meist poest kaasa toonud pudeli või paar kehva veini, mille kvaliteet on alla igasugust arvestust. Sageli jäävad need veinid lahtumiseni külmkappi, kuni ühel hetkel valame need kraanikausist alla. Kuid enne seda tasub läbi proovida mõned nipid.
FOTO:
Halva veini päästavad järgmised retseptid. Retseptide lugemiseks liigu noolega järgmisele lehele.
Lisa veinile karboniseeritud vesi ja värskelt pressitud apelsinimahl. Eriti ilusaks teeb kokteili, kui lisad veriapelsini mahla.
Retsept:
1/2 klaasi valget veini
1/2 klaasi mullivett
1/4 klaasi veriapelsini mahla
1 sl värskelt pressitud laimimahla
jääkuubikuid
Halvast veinist saab ka head joogi, kui lisada sellele
imahl ja kaneel.
Retsept:
750 ml (1 pudel) punast veini
värskelt pressitud apelsinimahla (1 apelsin)
1 apelsin lõikudena (2 viilu jäta kaunistuseks)
8 sl suhkrut
1 sl mett
5-6 nelgitera
4-5 tk tähtaniisi
4 tk kaneelipulka
Lisa valge vein kakaojoogile. Mmmm….
Retsept:
1/2 klaasi piima
1 klaas punast veini
1/3 klaasi kakaojooki
Lisa valgele veinile natuke kurgilõike ja mündilehti ning saad mõnusalt värske punśi.
Retsept:
2 apelsini
4 pudelit (750 ml x 4) valget veini
1 tass rosmariinisiirupit
1 kurk(viilutatult)
1/3 klaasi mündilehti
jääkuubikuid
Lisa valgele veinile sooja vett ning mett — saad tervistava ning lihtsalt mõnusalt magusa joogi.
Retsept:
1/2 sl mett
1-2 sl sooja vett
2 sl värskelt pressitud sidrunimahla
1/3 klaasi valget magusat veini
Lisa punasele veinile sama suur kogus
ning serveeri jääga. Eriti odav lahendus ja päästab kehva veini maitse.
Retsept:
0,5 klaasi punast veini
0,5 klaasi Coca-Colat
jääkuubikuid