29. oktoobril toimub Tallinn FoodFestil Eesti Näituste messikeskuses koolitoitlustajate kalateemaline teabepäev
Teatud toidud ei ole tihti lapsele vastuvõetavad ja see on tingitud erinevatest teguritest, näiteks toidu välimusest ja toidu serveerimise viisist. Korraldaja Inga Paenurm Markofka Toidutoast on võtnud eesmärgiks tutvustada, kuidas kasutada aedvilja ja kala nii, et need meeldiksid oma imelises koosluses ka lapsele. Selle eesmärgi muudab keerulisemaks hind: “Kõik odav ei ole hea, tuleb leida parim hinna ja kvaliteedi suhe, võttes arvesse ka väikest toidu pearaha, mis on igale lapsele ette nähtud.”
Teabepäeval soovitab Inga osaleda kõigil: koolikokkadel ja toitlustamise eest seisvatel inimestel. Koolitoidu tegijate peakoka Indrek Liivi juhtimisel valmistatakse ka näidismenüü: valge kala frikadelli supp, mustas leivas räimed jogurti kastmes, lõhepalli kaste ning üks põnev kalaroog, mida saab testida.
Igal aastal meelitab toidumess Tallinnasse kohale ligi 6000 proffi ja 3000 toiduhuvilist, kes tulevad tutvuma uute pakkujate, uudistoodete ning toidutrendidega. Eesti Näituste messikeskuse täidavad Eesti toiduainetööstuse, toitlustuse, hotellinduse, müüjate ja vahendajate esindajad. Kohal on ka toiduprofid lähinaabrite juurest, sest tegemist on Baltimaade suurima ärilt-ärile-tüüpi valdkonnasündmusega.
Toidumess Tallinn FoodFest on avatud 27.-29. oktoobrini, iga päev kella 10-17. 27. ja 28. oktoobril on sissepääs kutsetega või pääsmega 18 eurot.
Laupäev, 29. oktoober on toidusõprade päev, kuhu oodatakse kõiki maitsma ja tutvuma, sissepääs maksab 9 eurot, sooduspääse on 5 eurot, lastele (7-15 a) ja pensionäridele 5 eurot. Lapsed kuni 7. eluaastani saavad messile tasuta. Kuni 12-aastased pääsevad festivalile ainult koos täiskasvanuga.
Vaata ka www.profexpo.ee/foodfest.