Peauhinnaks oli Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon pannud välja ESA Erakoolis kevadel toimuva sommeljeede baaskursuse maksumusega 900 €.

Festivali pärastlõunal asus võistlustulle 10 Eesti baarmani ja restoranitöötajat. Loetud tundide jooksul tuli neil tutvuda kogu festivali väljapanekuga, leides sealt oma kokteiliks vajalikud komponendid ja neist lõplik võistlustöö valmistada. Klaasid ja kaunistused olid võistlejatel kaasas, sellest lähtuvalt kujundati ka joogi kategooria ja iseloom.

VAATA LISAKS:

  • Eesti Joogi festivali võitja Anastassia Smirnova võidukokteil "Fitzgerald"

"Selleladdne võistlus näitab kõige paremini kokteilivalmistaja tegelikku loovust ja võimekust koostada lühikese aja jooksul originaalne ja maitsev kokteil. Kõige toredam on see, et kuna koostisosad on kõik meie oma eestimaine toode, on ka kõigis võistlustöödes Eesti maitset kenasti tunda" võttis võistluse kokku zürii liige, Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni president Margit Kikas.

Žüriis töötasid ka Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni president, Eesti Joogi Festivali üks algatajaid Kristjan Markii, samal festivalil Eesti Parimaks Õllesommeljeeks pärjatud Helen Aasmann, tunnustatud sommeljee Igor Sööt, nii ESA kui EBA liikmeskonda kuuluv Kristina Ljadov ning Maitsed.ee peatoimetaja Martin Hanson.

Eesti Joogi Festival