Peale tulemuse ära mõõtmist premeeritakse kõiki osalejaid keskuse aatriumis spetsiaalselt selleks ürituseks ära pakitud värske pastaga.

Itaalia köök on Jaansoo sõnul Eestis aasta-aastalt ühe enam populaarsust kogunud ning seetõttu otsustatigi itaallaste kultustoidule ehk pastale pühendatud rahvusvahelist päeva esmakordselt ka siin suurejooneliselt tähistada.

“Eestis on sel aastal Vapiano restorane külastanud ligi pool miljonit inimest, kellele oleme serveerinud üle 220 000 värske pastaroa – juba see on omamoodi rekord,” märkis Jaansoo ning lisas, et kohaliku müügiedetabeli tipus troonivad tuntud klassikud nagu Pasta Carbonara, Pasta Bolognese ja Pasta Arrabiata.

“Kuigi üldiselt armastab eestlane süüa kana või mereande sisaldavat pastat, pakume täna järjest rohkem ka vegan ja täistera pastasid, mis näitab selgelt tervislikuma ja teadlikuma toitumise trendi kasvu.”

Rahvusvahelist pastapäeva peetakse juba üle 20 aasta ning sellele on pühendatud iga-aastane suur pasta kongress Itaalias, kus osalevad parimad pastatootjad üle kogu maailma.