2. Kreemise smuuti saamiseks peaks blender või saumikser käima 30 sekundit kuni 1 minut.

3. Smuuti baasretsept on 3 osa puuvilja, 2 osa tervist ja 1 osa vedelikku. Siis on maitse-tekstuur hästi tasakaalus. Seda nippi teades, lase vaid fantaasial lennata.

4. Blenderi põhja aseta alati vedelik, olgu selleks vesi, piim või jogurt. Nii töötab masin paremini ja smuuti saab kreemisem.

5. Kui smuuti sisaldab lehtköögivilja (spinat, lehtkapsas, rooma salat, petersell vms), blenderda see kõigepealt vedelikuga eraldi. Nii väldid purustamata tükke ja saad siidisema tulemuse.

6. Et hulk vitamiine on rasvlahustuvad, võib smuutisse lisada võimalusel mõnd rasva. Eriti mõnusad on avokaado või kookospiim. Ka tuntud terviseturgutaja linaõli, millel muidu hirmus maitse, kaob smuuti headusesse ära. Samuti võid proovida lisada kookosrasva.

7. Proovi smuutit teha kas kookospiima või mandlipiimaga. Nii saad kreemisema tulemuse, lisaks on siis smuutis ohtralt E-vitamiini ja kasulikke rasvhappeid.

8. Meie külmas ja pimedas kliimas sobib smuutidele hästi lisandiks ka kardemon või kaneel

9. Kui tahad eriti külluslikku jooki, lausa magustoitu, võid smuutile lisada pähklivõid või pähkleid. Viimased pane eelneval õhtul vette ligunema — see “äratab” kuivanud seemned ellu — just nagu idandamine. Enne smuutisse lisamist loputa puhta veega üle

10. Julgemad katsetavad smuutis ka suvikõrvitsa ja kõrvitsaga — neutraalse maitsega terviselisad

11. Kasuta smuuti säilitamiseks klaaspurki, plastikus on palju mürgiseid aineid. Kõrrega on väga tore smuutit pooleliitrisest purgist “süüa”

12. Säilita smuutit kinnises anumas, valguse ja õhu eest kaitstult külmkapis

13. Smuuti on parim ja toitainete rikkaim kohe pärast valmistamist, aga säilib kuni 24-48 tundi

14. Smuutide valmistamiseks tasub marjade kõrval sügavkülma varuda ka külmutatud spinatit. Külmutatud spinati leiad poe sügavkülma letist, koti sees on väikesed kuubikud. Neid on tõeliselt mugav portsjoni kaupa smuuti sisse lisada — nii on kodus alati tervislik tagavara sügavkülmas olemas. Inimkatsed näitavad, et mitte ükski jooja ei arva ära, et tema smuuti sees on tubli kogus raua- ja mineraalirohket spinatit.

15. Hea smuuti magustaja on küps banaan, mille koor on korralikult pruunitäpiline. Lisaks sobivad magustajaks kuivatatud ploomid ja datlid.