Kutbergi sõnul on kampaania saanud baaride külastajatelt palju positiivset vastukaja ning inimesed on hakanud üha julgemalt ka ise alkoholi kõrvale vett küsima. "Inimeste enda teadlikkus võimalusest ja vajadusest küsida alkoholi kõrvale vett on äärmiselt oluline selleks, et luua tervisele kasulik harjumus, mida järgitakse nii meelelahutusasutuses kui ka kodus," lausus Kutberg.

100. kampaaniaga liituja on Tallinnas asuv baar Kärbes Kitchen&Bar. Baari turundusjuht Tiina Stint ütles, et kuigi baaride eesmärk on üldjuhul saavutada võimalikult suurt käivet, on sama oluline, et külastajad tunneksid ennast baaris hästi. Tema sõnul on Kärbes Kitchen&Bar juba avamisest saadik pakkunud kraanivett ning talle teeb rõõmu, et selline käitumine on leidnud üha enam kõlapinda ja hakanud kampaania käigus järjest enam levima.

"Alkohol on tarkade inimeste jook. Igal inimesel on seejuures erinev alkoholitaluvus ja baarmenil on seda raske hinnata, mistõttu on äärmiselt hea viidata kampaaniale ning sellest lähtuvalt pakkuda igale külastajale klaasikese vett alkoholi vahele," lausus Stint.

Kutberg lisas, et kampaania pakub veejoomise kaudu välja praktikat, mis aitab teha targemaid valikuid alkoholitarbimisel, kuid inimeste käitumise ja tarbimiskultuuri muutmine nõuab siiski pikaajalist ja järjepidevat tööd.

Vastutustundlike baaride/kohvikute/restoranide nimekiri:

Citypub, BART Pianobar, Pubi Illegaard, Time to Wine Bar and Shop, Hulkur Rändbaar, NO99 Kohvik/Restoran, Cheers Viljandi, Butterfly Lounge, Paar Veini, Teeristi Kohvik, Gustav Cafe Estonia pst, Gustav Cafe Tammsaare, Shvips, Baar “Trepp”, Willy & Rudy, Kohvik Spargel, Kohvik Rabarber, Kohvik Loorber, Underground, Elvis, Kohvik Sõbrad, Meat Market Cocktail Bar, Zavood, Lokaal Pirogov, Club Privilege, Saka Mõis, Hiiu Pubi, Jõhvi Kontserdimaja Kohvik NOOT, Alutaguse kohvik, Pärnu Kalamajaka Kohvik, Restoran Vassilissa, Dissident, Gustav Gastro Cafe Kalamaja, Meat Market, Cafe Truffe, Club Studio, Restoran Ancho, Club Sugar, Kohvik Sesoon, Werner Restoran ja Kohvik, Kivi Paber Käärid, Bronto Baar, Eisma Külalistemaja, Kära Kants, Klubi Teater, Erinevate Tubade Klubi, Lounge AED, Saaremaa Veski, Tegelaste Tuba, Lokaal Legend, Restoran Salvadore, Saku Gastro Rotermannis, TOA Restoran, Wabadus, ENZO Cafe & Restaurant, Brewdog Tallinn, PM20, Herman Bistro & Bar, Must Puudel, The Patcave, Pubi Suur Vend, Ööklubi Level, Bamba Lounge & Piljard, Trikster Tihane, Püssirohukelder, Veinihaldjas, Fra Mare, Restoran Kuurort, 100% China Restoran , Kohvik Mokarico, Kohvik Laim, Bar Vagon, Restoran Maius Grill, Vinosfair veinikoolitused, CocoLogo Karaoke Bar, Kärbes, Valgejõe Veinivilla.