1. Jaga kogus päeva peale ära. Näiteks hommikuse pudru peale sobivad imehästi värsked või külmutatud marjad. Värskeid puuvilju ja/või marju võib lisada müslile ja hommikuhelvestele.
  2. Oodeteks sobivad erinevad puuviljad, toorsalatid ja mahl.
  3. Lõunases supis sisaldub juba vähemalt üks portsjon köögivilju.
  4. Prae puhul järgi taldrikureeglit: poole taldrikutäiest moodustagu värsked või aurutatud-hautatud- keedetud köögiviljad; põhitoit, s.o kala või liha, veerandi taldrikust; riis, kartul, makaronid vm lisand samuti veerandi.
  5. Lisa köögivilju makaronitoitudele, kastmetesse, putrudesse, hakklihast valmistatud toitudesse – nii saad ära petta ka kõige suurema köögiviljavihkaja.
  6. Täidisega ja lahtised pirukad, koogid, köögiviljadega pitsad – kui kuidagi ei saa ilma piruka või pitsata, siis lisa sinna rohkelt köögivilju!
  7. Köögiviljahautised, vormiroad, vokitud toidud – nende valmistamisel saab kasutada köögivilju suuremates kogustes. Sobivad peaaegu kõik köögiviljad: porgand, peet, kaalikas, erinevad kapsad, sibul, suvikõrvits, baklažaan, paprika, tomat jne.
  8. Köögiviljapudrud ja -kotletid – ka putrusid võib valmistada köögiviljadest, näiteks porgandist. Kotletid ei pea alati olema valmistatud lihast, näiteks peedistki saab väga maitsvaid kotlette.
  9. Puuviljakokteilid, piima-mahlasegud – puuviljadest saab valmistada ka erinevaid jooke, mis külmalt serveerituna pakuvad kuumal suvepäeval mõnusat kosutust.
  10. Hoia puu- ja köögiviljad käeulatuses – kooritud ja tükeldatud vilja järele haaratakse kergemini.