500 g lehttainalehti, 300 g puhastatud krevette, 1 brokoli, 150 g Brie juustu

Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Lõika lehttainast 5 x 5 cm ruudud. Aseta igale ruudule krevetid, üks brokoliõisik ning juustutükid. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning küpseta suupisteid 10–15 minutit.

Ploomidega krevetilasanje

1 punane sibul, 100 g kuivatatud ploome, 25 g võid, 150 ml valget veini, 500 g krevette, 10 lasanjeplaati, 30 g parmesani
VALGE KASTE: 1 keskmine sibul, 2 loorberilehte, 4 nelgitera, 50 g võid, 50 g jahu, 500 ml piima, 50 g tugevamat riivitud juustu, näpuotsatäis muskaatpähklit, 1 tl mahedat sinepit, 2–3 tilka Worcesteri kastet, soola, pipart

Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Haki sibul ja tükelda ploomid. Sulata pannil või ja hauta sibul selles klaasjaks, lisa ploomid ning kuumuta veel 3 minut. Kalla peale valge vein ja lisa krevetid. Auruta vein välja.
Tee puhastatud sibulasse sisselõige ja aseta sinna loorberilehed ja nelgid. Lisa sibul piima hulka ning kuumuta keemispunktini, seejärel keera kuumus maha ning jäta 5 minutiks seisma.
Sulata kastrulis 50 g võid, lisa jahu ja sega 1–2 minutit. Vispelda juurde piim. Kuumuta madalal tulel ja sega pidevalt, kuni kaste pakseneb. Lisa riivjuust. Maitsesta muskaatpähkli, sinepi, Worcesteri kastme ning soola ja pipraga. Määri sügavam ahjupann võiga. Kata põhi juustukastmega ning aseta sellele lasanjeplaadid, lisa krevetisegu. Siis pane jälle lasanjeplaadid, juustukaste ja krevetid. Viimaseks kihiks läheb kaste ja 30 g riivitud parmesani. Küpseta 20–25 minutit.

Koorene kreveti-banaanisupp

1 püreestatud banaan, 600 ml piima, 1 hakitud punane paprika, 250 g hakitud porrut, 75 g tükeldatud Türgi ube, 300 g puhastatud krevette, 3–4 tilka kalakastet, vajadusel soola

Sega püreestatud banaan piimaga. Kuumuta läbi paprika, porru ja oad. Kuumuta piima madalal temperatuuril väikeste mullide tekkimiseni. Lisa kuumale vedelikule köögiviljad ja kuumuta 3 minutit. Siis pane juurde krevetid. Lase supil keema tõusta ning hauta veidi. Maitsesta kalakastme ja soolaga. Serveeri kuumalt koos seemnekukliga.

Pasta ja krevettidega vokiroog

400 g lipsu- või spiraalikujulist pastat, 1 l vett, 2 puljongikuubikut, oliiviõli,
130 g suhkruhernekaunu, 200 g krevette, 150 g kirsstomateid, 30–50 ml Teriyaki kastet, 1 laimi mahl

Keeda pasta puljongikuubiku ja õliga timmitud vees al dente küpsuseni. Eemalda suhkruhernekaunadelt tipud ja lõika kaunad pooleks. Sega krevetid ja kirsstomatid omavahel ja siis poole koguse Teriyaki kastmega. Kuumuta pannil õli. Vala sinna keedetud ja nõrutatud pasta, suhkruhernekaunad ja ülejäänud Teriyaki kaste. Kuumuta 4 minutit.
Lisa krevetisegu ja kuumuta. Pigista peale laimimahl.

Krevetisalat

200 g krevette, 1 sidruni mahl, 250 g rohelist salatit, nt lollo rosso’t, 50 g rukolat, 100 g kirsstomateid, 300 g tugevamaitselist juustu, 60 ml oliiviõli, 0,5 tl aroomisoola, 0,5 tl sidrunipipart

Piserda krevettidele sidrunimahl. Rebi kaussi salatilehed, poolita kirsstomatid, riivi juust. Ühenda salatikastme jaoks õli, aroomisool ja sidrunipipar. Sega kõik koostisained omavahel kokku ning nirista üle salatikastmega. Serveeri valge veini kõrvale.

Frititud krevetid

200 g krevette, 1 l õli
TAINAS: 1 muna, 200 g riivsaia, 100 g riivjuustu

Sulata sügavkülmutatud krevetid ja kuivata üleliigne vesi. Kuumuta õli. Klopi muna lahti ning sega omavahel riivsai ja riivjuust. Pista krevett esiti munasse ning seejärel riivsaia ja riivjuustu hulka. Friti 1 minut. Serveeri koos lemmikdipiga.

Karjusepirukas

600 g kartuliputru, 200 g krevette, 200 g brokoliõisikuid, 1 punane paprika, 250 ml kohvikoort, soola, pipart, 100 g riivitud juustu

Sega krevetid, brokoliõisikud ja tükeldatud paprika kohvikoorega ning maitsesta soola ja pipraga. Kalla segu ahjuvormi põhja ning kata kartulipudru ning riivjuustuga. Joonista kahvliharudega kartulipudru peale muster ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Krevetikarri

1 sibul, 1 roheline tšilli, 1 baklažaan, 15 ml oliiviõli, 1 purk purustatud tomateid, 60 ml köögikoort, 300 g krevette, serveerimiseks riisi
VÜRTSISEGU: koriandriseemneid, küüslauku, kardemoni, tšillit, Cayenne’i pipart, kurkumat, ingverit, köömneid

Haki sibul ja roheline tšilli ning tükelda baklažaan. Purusta kõik vürtsisegu koostisained köögikombainis. Kuumuta pannil õli ning prae selles sibulat. Lisa tšilli ja vürtsisegu ning küpseta veel 2 minutit. Pane hulka tomatid ja baklažaan ning hauta tasasel tulel 15 minutit. Vala juurde köögikoor ja krevetid ning küpseta 3 minutit. Serveeri koos riisiga.

Krevetivrapp

30 g võid, 1 küüslauguküüs, paar petersellioksa, 200 g krevette, 150 g sinihallitusjuustu, 300 ml hapukoort, 1 punane sibul, 1 punane paprika, 1 värske kurk, 1 pk tortiljasid

Purusta küüslauk ja petersell ning sega pehme võiga. Prae saadud maitsevõis krevetid.
Püreesta sinihallitusjuust hapukoorega. Lõika sibulast rattad ning haki paprika ja kurk. Aseta hakitud köögiviljad ja krevetid tortiljale, kalla peale hapukoorekaste ja keera kokku.

Krevetikanapee

1 pk kreekereid, 250 g krevette, 2 avokaadot, 1 pk maitserohelisega Merevaiku, musta pipart, murulauku

Püreesta avokaadod ja Merevaik ning lisa näpuotsatäis pipart. Aseta kreekerile tupsuke avokaadokreemi ning peale krevett. Kaunista värske murulauguga.