Vitamiine saanud vangid olid vähem tigedad ja agressiivsed. Dr Ramsey arvates näitab see, et toitainete vaegusel, mis tänapäevaste tugevalt töödeldud toitudega kergesti tekib, võib olla seos vägivaldse käitumisega.

Toitumisteadlane Nicolette Pace kinnitab seda väidet, öeldes, et magneesiumi, mangaani, C-vitamiini ning B-grupi vitamiinide puudus kehas võib muuta inimese stressifaktori suhtes ülereageerivaks, n-ö lühikese närviga inimeseks. “Süsivesikute ületarbimine ei anna kehale seda, mida tegelikult igapäevase stressiga kohanemiseks vaja on,” selgitas ta.

Penn State’i ülikooli teadlased on samuti leidnud, et inimesed, kellel on eelnevalt kalduvus tujukale käitumisele, on suure tõenäosusega veel halvemas tujus, kui söövad rämpstoitu. Toitumisteadlane Amanda Ursell on öelnud, et suhkrurikaste toitude nagu šokolaad, maiustused ja magusad karastusjoogid vähendamine aitab ennetada meeleolukõikumisi ja need tuleks asendada madala glükeemilise indeksiga toitudega, mis ei põhjusta nii suurt veresuhkru kõikumist.

Toimetas: Katrin Suik