Guacamole

Maitserohke kreemja guacamole valmistamine pole midagi keerulist. Vaja on hankida

  • ilusad kreemjad avokaadod,
  • natuke tomatit,
  • sibulat,
  • korandrit,
  • soola ja
  • laimimahla (100% Mehhiko laimidest pressitud laimimahla saad siit).

Soovi korral võib lisada ka riivjuustu, aga see pole väga traditsiooniline! Serveerimiseks tortilla tšipse (saad siit ja siit). Vaata, kuidas Jose guacamolet teeb ja veendu ise, kui lihtne see on:

Pico de gallo

Pico de gallo on mehhikopärane värske salsa. Tõlkes tähendab see “kuke nokk”. Sobib hästi prae kõrvale, aga sama hästi ka snäkilauale, et salsat siis kolmnurksete tortilla tšipsidega kühveldada.

Vaja läheb:

  • maitsvaid tomateid
  • värsket koriandrit
  • sibulat
  • laimimahla (saad siit)
  • soola
  • soovi korral tšillit (serrano, jalapeno või habanero)

Täpseid koguseid on võimatu anda, sest tomatite magusus ja hapusus on väga erinev, samuti laimi mahlasus. Seega haki hulk tomatit väikesteks tükkideks, lisa peoga hakitud koriandrit ja sibulat. Maitsesta laimimahla, soola ja soovi korral tšilliga. Vajadusel lisa veidi suhkrut.

Sellise snäkivaagna juurde sobib hästi mõni Mehhiko kerge õlu, nt Corona või Sol, millesse on lisatud laimisektor. Või valmista värske limonaad laimimahlast, mõnest tervislikust magustajast ja veest.

Eelmisel nädalal käisime väiksel Isla Holboxi saarel, kus rannal valmistati Mango colada kokteili. Maitses nii hästi, et tahtsin ka teiega seda lihtsat retsepti jagada.

Mango Colada

Vaja läheb:

  • 100ml paksemat kookospiima
  • 100ml ananassimahla
  • 100ml mangopüreed
  • peotäis jääd
  • 40ml rummi (või jäta see välja, kui valmistad alkoholivaba kokteili)

Pane kõik koostisosad blenderisse ja purusta kuni kokteil hakkab kergelt vahutama. Serveeri kohe!