Lõuna ajal sööb 92 protsenti eestimaalastest ja nendest omakorda 70 protsenti sööb lõunat väljaspool kodu. Enamasti süüakse lõunat kas tööl, kohvikus, restoranis või kiirtoidukohas ning söögile kulub keskmiselt 5 eurot. Kaasmaalaste esimeseks lõunasöögieelistuseks on supp, millele järgnevad salat ja praad. Lõunasöögi ajal või järel juuakse kõige enam vett (46%), kohvi (30%) ja teed (29%).

Õhtul sööb 97 protsenti kaasmaalastest ning nendest omakorda 98 protsenti teeb seda enamasti kodus. Õhtusöögiks eelistatakse salatit, traditsioonilisi koduseid toite ja linnuliha. Õhtul juuakse enamasti teed (51%), vett (47%) ja piima (28%).

95 protsenti küsitletutest on märkinud, et süüa valmistatakse kodus ise - hommikusööki tehakse igapäevaselt ning õhtusööki 4-6 korda nädalas.

Sama uuring viidi läbi ka naabrite juures Lätis ja Leedus. Kui Eesti ja Läti tulemused olid söömisharjumuste osas sarnased, siis näiteks Leedus süüakse hommikusööki veelgi harvem (vaid 78% küsitletutest), samuti jätab seal enam inimesi ära kas lõuna- või õhtusöögi.