Kõige olulisem on toidu puhul jälgida toorainet, valmistusviisi ning mida toit sisaldab.

Vaatame aga üle positiivsed muutused, mis juhtuvad su kehaga, kui oled otsutanud tervislikumalt toituma hakata ning lõpetada töödeldud toidu tarbimise! Usu, need kõik on seda väärt ning su keha tänab sind hiljem!

Foto

Töödeldud süsivesikud nagu küpsised, kommid, kringlid või jäätis tõstavad veresuhkru taset, mis mõjutab ka une kvaliteeti. Võib juhtuda, et veresuhkur langeb öösiti madalale, mis mõjub äratava süstina magusast unest. Teine une-varas on naatrium. Soolane töödeldud toit põhjustab öist janu.

Foto

Kõrgelt töödeldud toidud võivad põhjustada puhitust, kõhulahtisust ning muid seedeprobleeme. Kunstlikud koostisosad raskendavad seedimist ning mõjuvad organismile kurnavalt.

Foto

Ilusa ja terve naha suurim vaenlane on suhkur. Rafineeritud süsivesikud sunnivad keha tootma insuliini, mis lõppeb sellega, et nahk toodab liigselt rasu ning tekivad vistrikud.

Foto

Kui oled harjunud tarbima töödeldud toitu, oled juba nõiaringis. Võid kogeda kroonilist väsimust ning sagedal tarvitamisel võib sul olla ka raskusi igapäeva ülesannete täitmisel. Vaheta magusad kommid puuviljade vastu ning süsivesikud tervislikuma valiku vastu.

Foto

See on ilmselt esimene ning kõige positiivsem asi, mida oma keha juures märkad. Nimelt tervislik toit sisaldab rohkem toitaineid ja vähem kaloreid, mistõttu kaal hakkab eriti kergelt langema. Keha hakkab lõpuks ometi rasva põletama!

Foto

Rämpstoit avaldab mõju ka aju funktsioneerimisel. Ajakirjas Brain, Behavior and Immunity avaldati uuring, kus rotid toitusid terve nädala rämpstoidust ning tulemusena vallandas see neil mäluhäireid. Ka teised loomkatsed on näidanud, et rämpstoidust pärinevad rasvad aeglustavad õppida uusi oskusi. Halvad rasvad rämpstoidust, hakkavad asendama tervislikke rasvu ajus ning seetõttu saab häiritud aju tavapärane töö.

Foto

Kemikaalid töödeldud toidus võivad põhjustada liigesevalu, krampe või põletikku. Põlvevalu võib vabalt olla tingitud töödeldud toidust - seega vali hoolikalt, mida suhu pistad.

Foto

Kui asendad rämpstoidu tervislikuma valiku vastu, mis sisaldavad rohkem toitaineid, vitamiine, antioksüdante ning probiootikume, tugevneb ka sinu immuunsüsteem ning organismi vastupanuvõime. Oled aastaringselt tervem ja õnnelikum!

Foto

Töödeldud toidud sisaldavad nitraate, mis põhjustavad migreeni.