Murelid.

Murelid on eristatavad teistest hapukirssidest tumepunase värvuse, viljaliha ja mahla poolest. Vastandina on amarellkirsid heledamad ning ka nende mahl on õrnalt punakas või isegi peaaegu värvitu. Mureleid kasutatakse eelkõige kookide, mooside ja muude hoidiste valmistamisel. Samuti kasutatakse mureleid mitmesuguste magustoitude valmistamisel.

Kirsid

Kirsside kohta aga ütleb sama kanal ehk Wikipedia, et kirss on kirsipuu alamperekonda kuuluva viljapuu vili. Tegemist on pigem hapukama ja väiksema marjaga, mida peamiselt kasutatakse mooside ja kompottide valmistamiseks. Kirsist pressitud mahl on üsna hapu ja vajab magusainet, et muuta joodavaks.

Kaubandusvõrgus müüakse murelite nime all sageli hoopis maguskirsse, mis on magusa kirsipuu (Prunus avium) viljad.

LOE LISAKS: