Huel'i loomise taga on kaks tervisliku toitumise hullu ja toidutarka ehk Britid Julian Hearn ja James Collier, kelle idee on luua loodulikest vahenditest, veganitele sobivad, toidupulbrid, mis annaksid igale inimesele võimaluse toituda tervislikult sellele samal ajal äärmiselt vähe aega kulutades. Huel'i loomisel ei olnud esialgseks ideeks luua inimestele puhastest toitainetest koosnev tulevikutoit, vaid pigem muuta elu inimestel mugavaks ning tagada, et me ikka alati sööme 3-4 korda päevas.

Hueli kodulehelt on võimalik osta 45 naelaga 28 toidukorda, mis peaks andma kokku 14 000 kilokalorit. Tarvitades igapäevaselt 2000 kilokalorit saab selle summa eet söödud nädalaks. Hinda ja pulbri sisu arvestades on tegemist äärmiselt odava viisiga toituda - kuu saab läbi vedada vaid 180 naelga.

Põhimõtteliselt ei ole inimste tulevikutoidu vamistamiseks vaja muud kui šeikeris segada kokku toidupulber ja vesi. Üldine suhe on segul selline, et 1 osa pulbri kohta, tuleks panna 5 osa vett. Tootjad annavad teada, et 500 kilokalorilise toidukorra valmistamiseks tuleks segamisanumasse tõsta 3 suurt lusikat toidupulbrit.

Huel'i loojad kinnitavad, et seda pulbrit võib süüa tavatoidu asemel. Huel'i kasutajad on kinnitanud, et pulber on toitev, maitseb kergelt kaeraselt-pähkliselt, on väga magus ja tummine. Huel'i loojate sõnul ei ole nende toidupulbri mõte asendadasellega kõik toidunaudingud - kindlasti tuleb valmistada ka normaalset õhtusööki ja nautida sõpradega lõunaid. Huel aga tagab selle, et ka kiirel ajal või ajapuudusel saame me alati tagada enda kehale täisväärtusliku toitainetekoguse.

Maailmas on viimasel ajal tegeletud palju supertoitude leidmiseja leiutamisega. Ühelt poolt on selle trendi taga lihtsalt arendada välja võimalikult kvaliteetseid toiduasendajaid, teiselt poolt on selle taga avastada tulevikutoitu, mis aitaks meie liigil ka tulevikus elus püsida. Näiteks avastasid India teadlased, et maailma kõige toitvam vedelik on ühe konkreetse prussakaliigi emaputukate piim. Laboris on loodud ka tehisliha ja tehispiima.