Maailma praegune IBF raskekaalu poksi maailmameistri tiitlit hoidev, 17 nokauti sooritanud poksija Anthony Joshua sööb päevas ligi 3600 kilokalorit - mees möönab, et võiks süüa ka palju enam, kuid kuna ta on poksija siis peab ta lisaks suurusele ja tugevusele olema ka plastiline ja kiire.

Samal ajal sööb täna maailma kõige enim palka saav meesnäitleja ja endine maadleja Dwayne "The Rock" Johnson 5000 kilokalorit päevas ning selleks kulub mehel 7 söögikorda. Umbes 1000 kilokalorit saab Johnson vaid tursa söömisest.

Need kaks numbrit aga ei ole mitte midagi võrreldes maailma parima ujuja, 22-kordse olümpiamedali võitja Michael Phelpsi söögimahtudega - mees sõi 2008. aasta Pekingi olümpiaks valmistudes päevas 12 000 kilokalorit toitu. See on sama palju kui kuus 90kg kaaluvat meest vajavad igapäevaselt eksisteerimiseks. Phelps on aga öelnud, et on viimasel ajal tugevalt oma toitumist vähendanud ning üldiselt sööb ta treeningute vahel, kui ei ole palju kaloreid kulumas väga vähe, vahendab cnn.com.

Lihtsalt perspektiivi mõttes tuleks ka ära mainida, et ükski sportlane ei saa aga vastu maailma parimale sööjale ehk võistlussööjale Joey Chestnut'ile, kes 4. juuli võistlusel "hingas" 10 minuti jooksul sisse 70 hot dog'i, mis teeb summana kokku 19 600 kilokalorit, 1260 grammi rasva, 45 600 milligrammi soola ja 700 grammi proteiini.

Tuleme aga tagasi maailma raskekaalu poksitšempioni Anthony Joshua juurde ning vaatame tema päevaseid menüüsid:

Hommikuks sööb poksija kausi putru, kausi puuvilju, viis poššeeritud muna, paar viilu tumedat röstsaia, kaks kruusi jogurtit ja kruus kuumas vees leotatud sidruni, mee ning ingveriga. Lisaks joob mees toidu juurde liitri vett. Kokku moodustab selline hommikusöök 1100 kilokalorit.

Lõunaks sööb tšempion kaks suurt ahjukartulit, karbitäie tuunikala ning taldrikutäie peeti. Kokku vaid 750 kilokalorit.

Õhtusöök on aga tõeline pidustus: Joshua sööb kausitäie peri-peri kastmes kanakintse, pruuni riisi, avokaado ja taldrikutäie hummust. kokku 1750 kilokalorit.

Vaata ujuja Michael Phelpsi päevamenüüd:

Vaata, mida sööb päevas maailma tippnäitleja Dwayne "The Rock" Johnson: