Oliiviõli on ideaalne oomega-9 rasvhapete allikas, sisaldades samal ajal ka E-, A-, D- ja K- vitamiini. Samuti sisaldab oliiviõli häid küllastamata rasvhappeid ning ohtralt makrotoitaineid. Monoküllastamata rasvhapped alandavad ka üldkolesterooli taset ning vähendavad samal ajal oksüdeerunud kolesterooli hulka, mis on kahjulik meie veresoontele.

Oliiviõli.

Heidame pilgu peale põhjustele, miks hommikuti esimese asjana tühja kõhu peale tarbida külmpressitud oliviiõli.

  1. Oliiviõli suudab kaitsta aju, tugevdab mälu, mõjub positiivselt ka vaimsele tervisele.
  2. Oliiviõli puhastab maksa. Et maksa kogunenud mürkidest vabaneda, soovitatakse segada klaasi 2 supilusikatäit oliiviõli ja sidrunimahla ning seejärel tarbida.
  3. Nagu eelnevalt mainitud oliiviõlis peituvad monoküllastamata rasvhapped aitavad alandada kolesterooli ja veresuhkru taset. Eriti kasulik on juua hommikuti diabeedikul tühja kõhu peale oliiviõli ning ka teistel, kes hoolivad, et nende südame ja veresoonkonnaga oleks kõik korras.
  4. Oliiviõli kaitseb rakke kahjustuste eest, mis võivad põhjustada vähki. Oliiviõli tarbimine tühja kõhu peale parandab käärsoole läbilaskvust ja aitab vähendada kõhukinnisust.
  5. Oliiviõlil on ühtlasi põletikku alandav toime, tänu monoküllastamata rasvhapete ja antioksüdantide sisaldusele. 3-4 supilusikatäit oliiviõli toimib väga efektiivselt põletike korral.
  6. Oliiviõli joomine hommikul tühja kõhu peale tõepoolest aitab alandada kaalu ning reguleerib ainevahetust.
  7. Oliiviõli on tõepoolest üks parimaid monoküllastumata rasvade allikaid, ent hiljutiste uuringute kohaselt selgus, et kõigest üks supilusikatäis oliiviõli võib kaitsta keha ka vähi eest. Selgus, et õlis on midagi, mis pärsib valke, mida vähirahud vajavad kasvamiseks. See aga mitte ainult ei aeglusta vähirakkude kasvu, vaid kaitseb ka meie DNA-d.



Jaga
Kommentaarid