LOE LISAKS:

Mees lisab, et peamised vaid taimsest toormest või siis valdavalt taimsest toormest toitumise argumendid on ennekõike ökolooglilsed ja eetilised.

"Seda võimaldab inimese loomus olla kõigesööja ja seetõttu tuleb ka tööstus ning toitumiskombed elu säilimise nimel ümber korraldada. Suurimat hirmu selle ümberkorralduse ees, ehedat majanduslikku hirmu, tunnevad arusaadavalt liha ja piimatööstused. Nii lihtne see maailm ongi. Ja kahjuks on lastearstid selles kontekstis hukatuse poole kaldu. Huvitav, kas tohtritele peaks rohkem ehk ökoloogiat ja muud sellist õpetama, sest mis mõtet on laste tervist ravida kui ökosüsteem nad niikuinii me enda valikute tõttu surnuks tallab?" kirjutab Strandberg oma Facebooki lehel.

Veelkord, lisab Strandberg, inimene võib süüa kõike ja kuidas tahab.

"Täpselt nii ongi. Pole olemas üht sobilikku dieeti ega teadmist selle kohta, mida peab sööma. Ka vanaemad võivad oma absoluutsete tarkusesõnadega kukele kerida. Inimene on toidu suhtes ülimalt paindlik ja vastupidav. See on tõsisasi. Kordan veel - taimetoormeline tootmine on ökoloogline ja energiapoliitline ning -praktiline paratamatus. Ka eetiline paratamatus. Kui laps lepib lapseeas ja hiljem asjaoluga, et piim-juust-kohupiim ja muu selline ta toidulaual on meiega emotsionaalselt lähedaste tundlike olendite masstapmise vili, siis lihtsalt nii ongi.

LOE VEEL:

"Ma ei oska enam selgemalt rääkida neist asjust. Inimene lihtsalt pole ei möödapääsmatu karnivoor, ega herbivoor, ega fungifoor, ega kannibal ... vaid omnivoor: söö mida tahad, kuidas tahad ja millal ja kellega tahad ja keda tahad. Vanaemad teadsid kõike tarka ... ka seda, et laps räägib siis kui kana pissib ja nii edasi. Folkloor on mingi mineviku peegeldus, mitte soovitus tulevikuks," lisab Strandberg.