2. Paleo dieeti pole välja mõelnud teadlased, toitumisspetsialistid, kuulsused või ärimehed. Paleo dieet ei ole leiutatud, vaid on taasavastatud. Paleo dieet pärineb meie paleoliitilistelt esivanematelt ja järgib meile geneetilistelt sobivaimat toiduvalikut.

3. Kaasaja kaks enimlevinud toidutalumatust on gluteeni– ja laktoositalumatus. Paleo dieet välistab gluteeni ja piirab laktoosi tarbimise.

4. Paleo dieet kõrvaldab rafineeritud süsivesikud ja eelistab valguallikaid. Valgurikas toitumine annab rohkem energiat ja hoiab veresuhkru stabiilsemana, mis omakorda pikendab täiskõhutunnet.

5. Paleo dieet tähendab loobumist kaun- ja teraviljadest, sest need on toorelt tarbides inimesele mürgised.

6. Dieedid, mis piiravad või kõrvaldavad toidust süsivesikuid, soovitavad reeglina tarbida liha, kuid ei erista seda liigi või kvaliteedi järgi. Paleo dieet paneb rõhu just mahelihale.

7. Paleo dieet on kiudaineterikas. Esmapilgul võib näida, et paleo tähendab vaid liha ehk valke, kuid sama oluline on rohke köögi- ja puuviljade tarbimine. Inimesed, kes jälgivad paleo dieeti, saavad toidust rohkem kiudaineid kui moodsate dieetide järgijad.

8. Inimesed on olnud edukalt „paleo dieedil“ üle kahe miljoni aasta. Pakendatud ja eeltöödeldud toidud leidsid tee meie toidulauale pelgalt paarsada aastat tagasi, mil algas tööstusrevolutsioon. Samal ajal algas ka meie tervise allakäik.

9. Teadus on tõestanud, et meie küttidest ja korilastest esivanematele olid tundmatud kaasaegsed haigused, sealhulgas ülekaalulisus, rasvumine, kardiovaskulaarsed tõved, vähk ja diabeet. Nende haiguste eest võlgneme „tänu“ põllumajandus- ja toiduainetööstuse arengule.

10. Päris toidu söömine on mõistlik ja loogiline. Sinu keha tänab sind.

Allikas: Paleo.ee