Veebruar on mahlaste ja magusate apelsinide hooaeg. Päikest meenutavad viljad turgutavad nii tervist kui vaimu tänu oma uhkele toitaine pagasile.

Apelsin on tänaseks üks populaarsemaid puuvilju üle maailma. Regulaarne apelsinide söömine tuleb kasuks mitmete "moodsate" haiguste ennetamisel.

Apelsinid sisaldavad organismile vajalikke toitaineid

Enim võib leida apelsinidest just C-vitamiini, tiamiini, folaate, kaaliumi ja kiudaineid. Peale selle veel magneesiumi, vaske, mangaani, fosforit ja A-vitamiini.

Apelsinid sobivad hästi igapäevamenüüsse

See vili sisaldab palju toitaineid, kuid vähe kaloreid ja rasvu. Sõltuvalt viljast sisaldab apelsin 85-88% vett. Apelsin sobib ideaalselt kiireks vahepalaks, mida on lihtne endaga kaasa võtta. Näiteks on enne sööki tarbitud apelsin või klaas värsket apelsinimahla tänu apelsinis leiduvatele orgaanilistele hapetele seedimist toniseeriv ja söögiisu tõstev.

Apelsinide söömine tugevdab immuunsüsteemi

Selleks, et vältida nakkushaigustesse haigestumist, on oluline süüa õigesti ja mitmekesiselt. Teadaolevalt on C-vitamiin oluline komponent, et inimese kaitsesüsteem oleks tugev ja efektiivne. Näiteks stimuleerib C-vitamiin meie organismis valgete vereliblede tootmist ja tööd. Üheks valgete vereliblede tööülesandeks ongi võidelda bakterite ja viirustega ning vähendada sel viisil haigestumise võimalust.

Apelsinide söömine takistab enneaegset naha vananemist ja annab särava jume

Apelsinides suures koguses leiduv C-vitamiin toimib ka antioksüdandina, mis aitab parandada vabade radikaalide ja keskkonna saastatuse poolt põhjustatud kahju. Vabad radikaalid põhjustavad meie kehas enneaegset vananemist ja võivad viia krooniliste haiguste nagu südamehaigused ja insult tekkeni. Apelsinides sisalduv C-vitamiin aitab parandada naha väljanägemist ja taastada kollageeni tootmist naharakkudes. Tänu kollageenile on nahk särava jumega ja pingul.

KingitusOma Maitse