Tumeoranž munarebu

Tumeoranži värvi munarebu näitab seda, et kanal oli väga mitmekesine ja rikkalik menüü, sarnaselt inimesele. Kana sõi näiteks lehtkapsas, muid rohelisi lehti, brokkolit jne. Need munarebud on eriti rikkad ksantofüllidide ja karotenoidide poolest, neis leidub palju toitaineid ning isegi antioksüdante. Garantiid sellele pole, kuid enamasti pärinevad nii rikkalikud munad vabapidamisel olevatelt lindudelt.

Tumekollane, kuldne munarebu

Kui munarebu on päikesekarva, niruma klementiini värvi, tuleb tänada karotenoide ja nende rikast toitu. Sellise muna munenud kana toitus peamiselt siis kollastest ja oražidest söötadest nagu alfaalfa idud ja mais. Väga rikkad on need munad ksantofüllidide poolest. Need munad ja nende värv on ka ajule maitsvamad — meie meeled on just seda värvi rebusid harjunud õigeks munaks pidama.

Helekollane munarebu

Sidruni värvi või helekollase rebuga munad munenud kana on saanud värvitut toitu, mis peamiselt on koosnenud teraviljast — nisu, rukis ja hele maisisööt. Vahel lisavad kasvatajad teradele värvainet, et rebu värvi tõsta. Sellise söödaga kanad võivad munada ka täiesti värvitu munarebuga muna.

Punane või roosa munarebu

Lõuna-Ameerika kurioosum, kus kanad, kes on söönud palju paprikat, munevad punase või roosa rebuga mune. Kui aga munakollases on punane täpp, ei tähenda see alati seda, et muna oleks viljastatud — vahel on see vaid purunenud veresoon. Kui aga muna valge hakkab minema roosaks: muna on sellisel juhul halvaks läinud.

Allikas: Backoftheroots.com

Jaga
Kommentaarid