Täiskasvanud vajavad vett 28-35 milliliitrit kehakaalu kilogrammi kohta ehk umbes 2-3 liitrit. Normaalse toitumise korral saab inimene katta enamiku vedelikuvajadusest toidust, näiteks puu- ja köögiviljadest. Lisaks võiks juua päevas 2-3 klaasi vett. Kuuma ilma ja suurema füüsilise aktiivsuse korral rohkem, vahendab Rimi blogi.

Ära joo söögikorra ajal

Sest vedeliku tarbimine koos tahke toiduga takistab korralikku ja tervislikku seedimist.

Toidu õige ja korralik närimine soodustab tervislikku seedimist ja aitab langetada kaalu

Kui toit leiab oma tee suhu, on see vaja närida väikesteks tükkideks, et seedetraktil oleks lihtsam seedida ja omastada võimalikult palju vajalikke toitaineid meie kehale. Põhjalik toidu närimine ja mälumine aitab kaasa paremale süljeeritusele, mis on oluline tervislikuks seedimiseks.

Söö vikerkaarevärvides

Pea meeles, et mitmekesisus loeb – söö 3-4 portsjonit köögivilju ja 2-3 portsjonit puuvilju päevas. 1 portsjon on Sinu peopesa suurune (80-100 grammi).

Külmutatud köögiviljad, juurikad ja marjad

Külmutatud marjade ja köögiviljade toiteväärtus on sama mis värskelt ostetud marjades ning köögiviljades ja vahel isegi parem, sest värsketes puuviljades ja köögiviljades toiteväärtus kahaneb transportimise käigus ja letil istumisega.

Söö koos perega ja anna lastele eeskuju

Hommikusöögi aeg või õhtusöök, leia aeg, et istuda koos pereliikmetega laua taha, et nautida maitsvat einet. Veel parem, kui olete selle koos ise valmistanud ja ka lapsed on saanud söögitegemisel kätt proovida.