Raamatu "Jäätisest Tervislikud Ampsud" autor ning igasuguse jäätiselise ekspert Christine Chitnis soovitab oma raamatus kodust jäätist valmistada nende viie sammuga:

  1. Valmista oma külmutatud magustoidu koore- või jogurtipõhine segu ning tõsta tugevas kausis külmikusse. Kui segu on saavutanud oma madalaima taseme, sega sellesse lisandid - marjad, karamell, šokolaad, juurviljad või puuviljad. Kõik vastavalt maitsele!
  2. Tõsta nüüd kauss külmiku sügavkülma ning lase seal 45 minutit jahtuda.
  3. Võta kauss sügavkülmast ning vahusta: kasuta selleks kas käsivisplit või tugevat motoriseeritud riista. Kraabi kõik kausiääred ka heast ja paremast puhtaks.
  4. Tõsta kauss tagasi sügavkülma ning kolmveerand tunni pärast korda kloppimist. Korda seda protseduuri veel 2-3 korda. Tavaliselt võtab jäätise valmistamine aega 2-3 tundi.
  5. Parim on süüa jäätis kohe peale viimast vispeldamist. Samas võib jäätise ka karpidesse tõsta ning süüa hijem. Kodune jäätis on jäisem kui masinaga valmistatu, kuid siiski imehea.

Vaata, kuidas valmistada kodust jäätist ilma masinata: