Nädalavahetusel tehakse ebatervislikumad valikud

Enamasti näeb trend välja selline, et nädala esimeses pooles oleme motiveeritud ning töö ja treening aitavad rutiinil justkui sisse kujuneda. Siis aga saabub nädalavahetus ning peas keerlevad mõtted puhkusest-lõõgastusest ning ajast sõprade või pere ringis. Kusjuures alati ei jaga need inimesed meiega sarnaseid eesmärke ja harjumusi.

Toidulaua taga ei tõsteta taldrikule mitte ainult suuremaid koguseid, vaid kiputakse tegema ka ebatervislikemaid valikuid. See tähendab suuremat suhkru, alkoholi ja rämpstoidu osakaalu nädalavahetuse menüüs. Samas takistab see nii mõnelgi meist saavutamast ihaldatud eesmärke või lihtsalt vormis ja terve püsida. Rääkimata võimalikest negatiivsetest tagajärgedest – toitumishäiretest diabeedini, mida selline toitumismudel aja jooksul põhjustada võib.

Naudi mõõdukalt

Muudatuste tegemine ei ole kunagi lihtne ning nende elluviimiseks peame varasemaga tegema midagi teisiti. Kuna toitumise juures ei teki tulemus üleöö, eeldab soovitud eesmärgini jõudmine pühenduvust ja paremat läbi mõtlemist juba täna. Selle asemel, et patustada ebatervislikuma toiduga terve laupäeva, jäta see parem ühele toidukorrale. Poest ostetud snäki asemel valmista see parem ise (Näiteks juurviljaviilud kaera-kana snäkiga. Viimase retsepti leiad siit. Nädalavahetused pakuvad rohkem aega kokkamiseks ja tervislikeks tegevusteks. Kasuta seda ära.