Kaia Kanepi: ma lihtsalt ei soovi süüa neid lisaaineid, mida tavatoitu pannakse
Tennisist Kaia Kanepi menüüsse kuuluvad iga päev smuutid ja salatid või juurviljad. Lemmiksmuutisse on püreestatud kindlasti banaan ja avokaado ning Kaiale maitsevad ka ingveri-sidruni-mee šotid.
Sportlase toidulaual ei ole kohta gluteenile, suhkrule ega piimatoodetele. Viimase osas tuleb siiski vahel ette erandeid – kui Kaial tuleb ikka vahukoorega kohvi isu, siis ta seda endale ka lubab, vahendab Loodusvägi poolt välja antud ajakiri "Tervisliku eluviisi e-raamatute sari: Osa I".
Kuna treeningkoormus on suur, vajab Kaia ka palju valku, ent loomset valku sööb ta siiski minimaalselt ning taimset valku ammutab näiteks tofust. Lihale eelistab ta kala ja mereande. „Olen proovinud süüa ka ainult taimetoitu, kui trenni ei teinud. Sel ajal oli väga hea uni ja kerge tunne,” meenutab ta.
Aastaid tagasi gluteeni menüüst välja jätmine andis positiivselt tunda nii enesetundes kui paranesid ka sportlikud tulemused. „Enesetunne muutus täiesti, pärast sööki ei olnud enam unine olla,” ütleb Kaia.
Tema jaoks on oluline, et toit oleks puhas ning juba aastaid eelistab ta mahetoitu. Reisil olles ja väljas süües see alati küll ei õnnestu. Ent loomsed valgud on tema jaoks oluline siiski saada alati mahedana. „Ma lihtsalt ei soovi süüa neid lisaaneid, mida tavatoitu pannakse,” on tennisist kindel.