Kikerherned on head taimse valgu allikad

Kikerherneid hinnatakse aina enam, sest need sisaldavad väärikas koguses taimset valku – 16-30%. Valgud osalevad peaaegu kõigis organismis toimuvates protsessides, aidates tugevdada immuunsüsteemi. Valgud on vajalikud organismi kasvuks ja antikehade tootmiseks, samuti transpordivad valgud teisi molekule, vastutavad rakuliikumise eest ning kannavad üle närviimpulsse. Inimestel, kellel esineb valguvaegust ja defitsiiti, võivad esineda kasvuraskused, nõrgenenud süda, nõrk immuunsüsteem või hingamiselundkond ning lihasmassi vähenemine.

Hummus

Külmpressitud oliiviõli on südamele hea

Oliiviõlis, mis on saadud oliivide külmpressimisel, leidub suurel hulgal tugevatoimelisi antioksüdante, vitamiine ja olulisi rasvhappeid. Oliiviõlil on positiivne mõju südame-veresoonkonna tervisele. Teadusuuringud on tõestanud, et oliiviõlis leiduvad monoküllastamata rasvhapped aitavad reguleerida veresuhkrut ning võivad aidata ennetada diabeeti. Oliiviõlil on põletikku alandav toime, mida seostatakse oliiviõli kõrge polüfenoolide sisaldusega.

Küüslauk takistab trombide teket

Küüslauk on väekas taim, mille kasulikud omadused on auväärt olnud juba iidsetest aegadest alates ja seda erinevates kultuurides. On teada, et küüslauk sisaldab üle 200 keemilise ühendi. Vitamiinidest ja mineraalidest leidub küüslaugus mitmeid B-grupi vitamiine, vitamiin A eelühendeid ning C- vitamiini, mangaani, seleeni, kaltsiumi ja fosforit. Tänapäeva meditsiin on kindlaks teinud, et küüslauk sisaldab eeterlikke õlisid, mis takistavad organismis trombide teket.

Hummus.