2. Mahetöötlemisel on lubatud kasutada vaid piiratud arvu valdavalt loodusliku päritoluga lisaaineid.

3. Mahetoidus pole kunstlikke maitse-, värv- ja lõhnaaineid ega kauast säilimist soodustavaid lisandeid, mis võivad põhjustada mitmesuguseid tervisehäireid.

4. Mahetoitu tarbivatel lastel esineb vähem allergiaid ning ka harvem ülekaalu kui tavatoidu sööjatel.

5. Mahetoit on tervislik. Sellest võib leida rohkem vitamiine, antioksüdante ja organismile vajalikke mineraalaineid kui tava­toidust.

6. Mahetoit ei sisalda organismile kahjulikke sünteetiliste taimekaitsevahendite ega antibiootikumide jääke. Samuti pole selles pärilikult muundatud organisme (GMO) ega nende saadusi.

7. Kuna mahepõllumajanduses ei kasutata sünteetilisi väetisi ega taimekaitsevahendeid, hoiab see meie elukeskkonna puhtama ja paremini talitlevana.

8. Mahetootmine soodustab bioloogilise mitmekesisuse säilimist. Tootmiseks on tähtis hästi liigendatud maastik, kus põldudel kasvavad kultuurtaimed ning põlluäärtelt võib leida liigi­rikka loodusliku taimestiku.

9. Mahepiim, -liha ja -munad on pärit loomadelt, kes saavad vabalt liikudes nautida päikest, värsket õhku ja puhast mahesööta. Vabapidamisel pole loomadel stressi, mis omakorda soodustab paremat tervist.

10. Mahetoit peaks jõudma toidulauale võimalikult kiiresti ja värskelt. Kodumaist mahetoitu eelistades ja tarbides toetad kohalikku maaelu.