Siin on mõned valikud, mida soovitan tervislike smuutide valmistamiseks:

Vesi on suurepärane valik, kui soovite lasta enda puu- ja juurviljadel enda eest rääkida. Vett on parim kasutada vastukaaluks pakse ja kreemjaid smuutisid andvatele puuviljadele, näiteks banaanile ja mangole. Teine suurepärane vee omadus? See on tasuta!

Mandlipiim on kreemja tekstuuri ja pähklise maitsega. Ta on laktoosivaba, maheda maitsega vedelik, mis pakub nii E-vitamiini, valku kui ka kiudaineid.

Kookospiim on mandlipiimaga sarnane alternatiiv piimatoodetele, mis on ideaalne ülimalt rikkalike ja luksuslike smuutide valmistamiseks. Kookospiim saab sageli tänu suurele rasvasisaldusele kriitika osaliseks. Kuid paljuski nagu mandlipiim, on ta täidetud hea rasvaga. Tänu rasvasisaldusele ja E-vitamiini rohkusele, on kookospiim juustele ja nahale väga hea.

Kookosvesi on vähese kalorisisaldusega, naturaalselt rasva- ja kolesteroolivaba ning kõrge kaaliumisisaldusega. Oma magusa maitsega on kookosvesi suurepärane põhi peaaegu igale smuutile, kuid eriti neile, mis vajavad veidike lisatud naturaalset magususust. Kookosvesi on kergem ja ei ole kreemjas nagu mandli- ja kookospiim, mis teeb sellest hea valiku smuutide jaoks, mis sellist rikkalikkust ei vaja.

Roheline tee võitleb nelja lääneriikides enam levinud terviseprobleemi vastu, milleks on vähk, südamehaigused, kaal ja diabeet. Selle saladus? Roheline tee sisaldab kõrget polüfenoolide kontsentratsiooni, mis on teatud liiki antioksüdandid. On teada, et need antioksüdandid noorendavad ka naharakke ja annavad teile selgema jume. Lihtsalt pea meeles tee varem valmis keeta, et see jõuaks maha jahtuda!

Värskelt pressitud mahlad maitsevad hästi ning lisaks pakuvad ka kasulikke antioksüdante, häid ensüüme ja hulganisti vitamiine. Pane tähele, et mahl suurendab smuutide suhkrusisaldust. Selleks tasakaalusta neid marjade ja köögiviljadega.