Porgandite söömine aitab ennetada südame-veresoonkonna haigusi

Kui süüa kolm nädalat järjest iga päev 200 grammi värsket porgandit, siis võib kolesterool langeda kuni 11%. On tõestatud, et regulaarne porgandi tarbimine aitab ennetada südame-veresoonkonna haiguste tekkimist. Tähelepanuväärset mõju südame tervisele on põhjendatud porgandis leiduvate antioksüdantide ja kaaliumiga.

Porgandite söömine aitab ennetada vähki

Porgandid sisaldavad karoteeni, mis on antioksüdant. Inimese organism vajab karoteeni, et toota omakorda A-vitamiini. A-vitamiin on oluline naha ja limaskestade hea tervise jaoks. Mõnedes teadustöödes on jõutud järeldusele, et piisav A-vitamiini tarbimine aitab ennetada kopsu- ja suuõõne- ning eesnäärmevähki.

Porganditel on diureetiline toime

Porgandil on kerge diureetiline ehk kuseeritust soodustav toime. Kehale on see kasulik, et viia organismist välja jääk- ja mürkaineid, näiteks üleliigset vett ja soolasid.

Rasv ja porgand on sõbrad!

Toorest porgandit süües suudab meie keha omastada ainult 10% porgandis leiduvast karoteenist, aga kui lisada porgandiroogadele rasva, tõuseb karoteeni omastatavus lausa 85-90%ni. Kasuta näiteks kookos-, rapsi-, oliivi- või avokaadoõli või võid.

Porgandi söömine on kasulik hammaste tervisele

Porgandi söömine tapab suus olevaid kahjulikke mikroobe ja aitab ennetada hambakaariest. Samuti on porgandid naturaalselt magusad, seega võiks magusaisu korral süüa kommi või šokolaadi asemel hoopis porgandit, milles on märkimisväärselt erinevaid kasulikke toitaineid.